Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών
Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών

Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών

Καθολική ήταν η συμμετοχή των φαρμακοποιών στη Μαγνησία στη σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία , ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και εφημερεύοντα .
Μάλιστα το ΔΣ του Συλλόγου Φαρμακοποιών έδωσε σήμερα το πρωί, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για ασυνέπεια και κωλοτούμπες .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Ματσιώλης , ο οποίος τόνισε πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να μην φέρει προς ψήφιση στη το επίμαχο ν/σ για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), που άμα τη ψήφισή του θα δώσει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να τα τοποθετήσουν στα ράφια τους τα ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών όπου εκτός από το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και συγκεκριμένα: αδειοδοτήσεις φαρμακείων, Πειθαρχικά Συμβούλια κ.ά. , ενώ θα αποφασιστεί και η στάση που θα κρατήσουν οι .

Ο κ. Ματσιώλης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εμπαιγμό και τόνισε ότι μέχρι χθες ήταν στο πλευρό των φαρμακοποιών, όπως και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα στα πέντε χρόνια του Μνημονίου και πρόσθεσε: « να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν για μας.

Θα βρουν τοίχο απέναντί τους από 12.000 φαρμακοποιούς. Είναι πρωτάκουστο από κυβέρνηση της Αριστεράς να φέρνει προς ψήφιση τέτοιο ν/σ».

Ο ίδιος είπε ακόμη πως η μεταφορά ύλης στα ολιγοπώλια θα δώσει τη δυνατότητα στα μάρκετ να πουλούν ανεξέλεγκτα κάποια φάρμακα , σαν καταναλωτικά είδη, χωρίς λιανική τιμή και χωρίς τη συμβουλή του επιστήμονα, ενώ σημείωσε ότι από 1/1/17 προωθούν τη δημιουργία ειδικών καταστημάτων πώλησης φαρμάκων με ανεξέλεγκτες.

« Κινδυνεύει η της υγείας των πολιτών και η περίπτωση των φαρμακοποιών είναι σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα περιλαμβάνουν και τα εφημερεύοντα .

Τα ΜΗΣΥΦΑ που αριθμούν τα 1.300 και καλύπτουν το 25% των αναγκών συνταγογραφούνταν προ μνημονίων. Ελπίζουμε μέχρι 20 Ιουνίου να γίνει διαβούλευση και να μην η κυβέρνηση ψηφίσει τον/σ.

Τέλος τόνισε ότι όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται, ενώ για την πληρωμή τους εξήγησε πως «αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα του Φεβρουαρίου. Ζούμε με το 80% των συνταγών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους και είμαστε χρεωμένοι μέχρι το κόκαλο.»

Ο γραμματέας του Συλλόγου Γ. Βογιατζής ανέφερε πως η πώληση φαρμάκων από τα μάρκετ εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία και σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε το μέτρο παρατηρήθηκε κατακόρυφη ασθενειών, σημείωσε πώς στη Σουηδία καταργήθηκε το μέτρο ενώ τόνισε πως το φαρμακείο της γειτονιάς είναι πυλών της ας'/θμιας ς υγείας.

Ο φαρμακοποιός Χρόνης Βυζιώτης πρόσθεσε πως οι δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τις δοσολογίες , ενδείξεις και αντενδείξεις των φαρμάκων.

Τέλος η φαρμακοποιός Μίνα Κόκκα είπε πως οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν το ιστορικό των πελατών τους και μπορούν να τους συμβουλέψουν σχετικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση