Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών
Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών

Καθολική συμμετοχή στην προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών

Καθολική ήταν η συμμετοχή των φαρμακοποιών στη στη σημερινή 24ωρη προειδοποιητική , ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και εφημερεύοντα φαρμακεία.
Μάλιστα το ΔΣ του Συλλόγου Φαρμακοποιών έδωσε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για ασυνέπεια και κωλοτούμπες .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Ματσιώλης , ο οποίος τόνισε πως οι απεργιακές θα συνεχιστούν και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση να μην φέρει προς ψήφιση στη το επίμαχο ν/σ για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), που άμα τη ψήφισή του θα δώσει τη δυνατότητα στα να τα τοποθετήσουν στα ράφια τους τα ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών όπου εκτός από το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και συγκεκριμένα: αδειοδοτήσεις φαρμακείων, Πειθαρχικά Συμβούλια κ.ά. , ενώ θα αποφασιστεί και η στάση που θα κρατήσουν οι .

Ο κ. Ματσιώλης κατήγγειλε την κυβέρνηση για εμπαιγμό και τόνισε ότι μέχρι χθες ήταν στο πλευρό των φαρμακοποιών, όπως και σύσσωμη η στα πέντε χρόνια του Μνημονίου και πρόσθεσε: « να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν για μας.

Θα βρουν τοίχο απέναντί τους από 12.000 φαρμακοποιούς. Είναι πρωτάκουστο από κυβέρνηση της Αριστεράς να φέρνει προς ψήφιση τέτοιο ν/σ».

Ο ίδιος είπε ακόμη πως η μεταφορά ύλης στα ολιγοπώλια θα δώσει τη δυνατότητα στα μάρκετ να πουλούν ανεξέλεγκτα κάποια φάρμακα , σαν καταναλωτικά είδη, χωρίς λιανική τιμή και χωρίς τη συμβουλή του επιστήμονα, ενώ σημείωσε ότι από 1/1/17 προωθούν τη ειδικών καταστημάτων πώλησης φαρμάκων με τιμές ανεξέλεγκτες.

« Κινδυνεύει η ασφάλεια της υγείας των πολιτών και η περίπτωση των φαρμακοποιών είναι σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει οι απεργιακές θα συνεχιστούν και θα περιλαμβάνουν και τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Τα ΜΗΣΥΦΑ που αριθμούν τα 1.300 και καλύπτουν το 25% των αναγκών συνταγογραφούνταν προ μνημονίων. Ελπίζουμε μέχρι 20 Ιουνίου να γίνει διαβούλευση και να μην η κυβέρνηση ψηφίσει τον/σ.

Τέλος τόνισε ότι όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται, ενώ για την πληρωμή τους εξήγησε πως «αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα του Φεβρουαρίου. Ζούμε με το 80% των συνταγών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους και είμαστε χρεωμένοι μέχρι το κόκαλο.»

Ο γραμματέας του Συλλόγου Γ. Βογιατζής ανέφερε πως η πώληση φαρμάκων από τα μάρκετ εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα στην και σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε το μέτρο παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση ασθενειών, σημείωσε πώς στη Σουηδία καταργήθηκε το μέτρο ενώ τόνισε πως το της γειτονιάς είναι πυλών της ας’/θμιας φροντίδας υγείας.

Ο φαρμακοποιός Χρόνης Βυζιώτης πρόσθεσε πως οι δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τις δοσολογίες , ενδείξεις και αντενδείξεις των φαρμάκων.

Τέλος η φαρμακοποιός Μίνα Κόκκα είπε πως οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν το ιστορικό των πελατών τους και μπορούν να τους συμβουλέψουν σχετικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση