Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Καθιστική διαμαρτυρία και συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Καθιστική διαμαρτυρία και συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Καθιστική διαμαρτυρία και συνθήματα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα από φοιτητές του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Θεσσαλίας

Συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή των οδών με Κ. Καρτάλη και στάση κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας  φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υπουργείου  Παιδείας και της κυβέρνησης  πραγματοποίησαν σήμερα στις 12  το μεσημέρι φοιτητές του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το γεγονός, ότι μπορούν πλέον να διορίζονται στα σχολεία, σε τμήματα ειδικής αγωγής, ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ειδικότερα, για δεύρη μέρα φοιτητές του τμήματος ειδικής αγωγής απέκλεισαν από νωρίς το πρωί την είσοδο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας διεκδικώντας την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου σύμφωνα με την οποία, στην ουσία απαξιώνεται και εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπυδών των σχολών ειδικής αγωγής με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους και .
Από την πλευρά του ο διευθυντής της ’Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας τόνισε: “Ο κάθε κοινωνικής ομάδας είναι σεβαστός, από ‘κει και πέρα όμως η υπηρεσία μας είναι για δεύτερο  24ωρο κλειστή. Χθες καταφέραμε στις 2 μ.μ.  που έληξε η κατάληψη να μπούμε και να ασχοληθούμε με τρέχοντα θέματα, σήμερα είμαστε πάλι  έξω γιατί  εκκρεμούν σοβαρά θέματα και σε συζήτηση που είχα με τον συντονιστή, εξήγησαν ότι πρέπει να λειτουργήσει η υπηρεσία. Έκανα έκκληση αύριο να μπούμε στα γραφεία και να λειτουργήσει η υπηρεσία απρόσκοπτα γιατί είμαστε ξεκομμένοι απο τα σχολεία”.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Απ.Μούσιος με αφορμή  την κινητοποίηση του μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση δήλωσε: ” Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται.Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει 15.000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει προσληφθεί κανείς. Όσοι προσλαμβάνονται είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας παρόλο που καλύπτουν βασικές ανάγκες του δημοσίου. Υπάρχει ένας στόχος: Να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το σχολείο. Οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε το σχολείο και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται 15 χρόνια στο νομό μας και  το Υπουργείο να μην τους διορίζει”. Επίσης όπως συμπλήρωσε “αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μέσα από προγράμματα εξάμηνα οχτάμηνα και γι’ αυτό το Υπουργείο πολλές φορές προσλαμβάνει με καθυστέρηση εκπαιδευτκούς και ταυτόχρονα ό,τι αφορά την παράλληλη στήριξη έχουμε και τον θεσμό όπου ο γονέας χρηματοδοτεί τον εκπαιδευτικό που μπαίνει στην τάξη. Να μην ξεχνούμε ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας χώς δεν είναι από την πολιτική που δείχνει στους πολλούς αλλά στους λίγους”.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια επί 13 χρόνια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ιωάννα Γαβριήλ είπε: ” Αν περάσει η τροπολογία θα συνεχίζουμε να είμαστε όμηροί της   και το ίδιο θα ισχύει και για τους νέους απόφοιτους. Γίνεται δύο εβδομάδων. Κάθε χρόνο ζούμε και κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο βγαίνει νέα εγκύκλιος ποτέ δεν είναι η ίδια. Δεν δουλεύουμε στα ίδια σχολεία ανάλογα με τις θέσεις που θα δοθούν και τα . Τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει στο ΕΣΠΑ κι όταν τελειώσει το ΕΣΠΑ θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Τα σχολεία πότε ανοίγουν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο κι εμείς περιμένοιμε κάθε χρόνο τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού”.
Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και μετά από ενημέρωση που είχαν από συναδέλφους τους που μετείχαν σε συνάντηση με τον υπουργό για το θέμα , που δεν δεσμεύτηκε για κάτι,  αποφάσισαν να κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν  την περαιτέρω στάση τους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση