Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
Καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, συνεχίζει καθημερινά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, με τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων.

Ενόψει χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η Περιφερειακή Ενότητα προχωρά στον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να υπάρχει απορροή υδάτων και να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Νέων Παγασών και συγκεκριμένα στο Αλιγαρόρεμα, το οποίο καθαρίστηκε από την πυκνή βλάστηση, κατά μήκος από την Γέφυρα Προφήτη Ηλία έως τις εκβολές του Παγασητικού.

Ανάλογες εργασίες καθαρισμού έχουν πραγματοποιηθεί και στην εκβολή του Κραυσίδωνα όπισθεν από φυτικά και θάμνους.

Σκοπός των εργασιών η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, ούτως ώστε σε ακραία να προστατευθούν κάτοικοι και περιουσίες,αλλά και να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα σε περιπτώσεις που ρέματα και χείμαρροι βρίσκονται πλησίον δρόμων.

Σε δηλώσεις η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα ανέφερε «οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να θωρακίσουμε περιοχές του Νομού μας από τις ενδεχομένως έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού για να προστατεύσουμε από πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές, κατοίκους και περιουσίες».

katharismos-rematon

"Αλιεύοντας" την είδηση