Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα λόγω της 24ης απεργίας
«Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα λόγω της 24ης απεργίας

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα σήμερα λόγω της 24ης απεργίας

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα σήμερα Τετάρτη, μιας και δημόσιος και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν πολλά εργαζομένων, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Η κύρια συγκέντρωση στο της Αθήνας είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη . Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ξεκινάει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα περιμετρικά του υ της πόλης.

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

–  Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

–  Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν την Τετάρτη από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

– Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Παράλληλα, χωρίς λεωφορεία θα μείνει και η , λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις κινητοποιήσεις.

Πλοία

Οσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων, τέσσερα ναυτεργατικά αποφάσισαν να παραμείνουν δεμένα στα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, παρότι η ΠΟ απέρριψε το αίτημα για απεργία.

Πάντως, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, ωστόσο τα σωματεία που την προκήρυξαν, τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

ΜΜΕ

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γραφεία Τύπου.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου που θα καλύψουν την απεργία και τις σχετικές εκδηλώσεις.

Σχολεία και τράπεζες

Όσον αφορά τα σχολεία, εκτός από τη συμμετοχή της στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ κήρυξε στις 4 Οκτωβρίου στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες τρεις ώρες για το απογευματινό και το εσπερινό, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Στις κινητοποιήσεις της 4ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ).

Τέλος, κλειστές θα παραμείνουν και οι τράπεζες, μετά από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση