Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατέρρευσε γέφυρα στη Γένοβα-22 οι νεκροί
Κατέρρευσε γέφυρα στη Γένοβα-22 οι νεκροί

Κατέρρευσε γέφυρα στη Γένοβα-22 οι νεκροί

Κατέρρευσε στη Γένοβα και ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Εντοάρντο Ρίξι φτάνουν τους 22, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός ένα τέτοιας σημασίας έργο να μην έχει κτισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα καταρρεύσει.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί (ς Iταλίας) κατά τη διάρκεια μίας ξαφνικής και σφοδρής καταιγίδας. Από την κατάρρευση άγνωστος, έως τ, είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που έπεσε στο κενό από ύψος 80 μέτρων. Δεκατρείς είναι οι τρυματίες, 10 οι αγνοούμενοι, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Η πυροσβέστης Αμάλια Τεντέσι ανέφερε στην τηλε της RAI ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατέπεσαν είναι περίπου 20.

Η ίδια ανέφερε ότι δύο άνθρωποι ανεσύρθησαν ζωντανοί στη βιομηχανική περιοχή κάτω από τη και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 μετέδωσε ότι το τμήμα της γέφυρας Morandi που κατέρρευσε φθάνει περίπου τα 200 , ενώ πυροσβέστες δήλωσαν στο Associated Press ότι ανησυχούν για την περίπτωση εκρήξεων στις παροχές φυσικού αερίου που διατρέχουν την περιοχή κάτω από τη γέφυρα.

Το

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον φίλο ιταλικό λαό τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Η ανάρτηση έγινε στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Στο πλευρό της Ιταλίας η Γαλλία

“Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ιταλίας” και «είναι έτοιμη να προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη», ανέφερε στο ο Εμμανουέλ Μακρόν, μετά την κατάρρευση της ς στη Γένοβα που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στους συγγενείς τους και σε ολόκληρο τον ιταλικό λαό», σημειώνει ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο προέδρος Juncker μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα της Ιταλίας

Είμαι βαθιά λυπημένος από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα σήμερα, που έχει στοιχίσει πολλές ζωές.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζω τη βαθύτατη συμπόνια και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που πέθαναν και στον ιταλικό λαό.

Οι καλύτερες ευχές μου για δύναμη και θάρρος πηγαίνουν σε όλους εκεί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση