Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατευθύνσεις στους νέους διευθυντές των σχολείων Β’/θμιας
Κατευθύνσεις στους νέους διευθυντές των σχολείων Β’/θμιας

Κατευθύνσεις στους νέους διευθυντές των σχολείων Β’/θμιας

Τροχοπέδη οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία για τους διευθυντές των σχολείων

Οι  διευθυντές  Β΄/θμιας Εκπαίδευσης στη , παρουσιάστηκαν  σήμερα στη Διεύθυνση  Β' /θμιας Εκπαίδευσης , με σκοπό την χάραξη κοινών στόχων  για την προαγωγή της ς   τη νέα σχολική χρονιά.
Ο διευθυντής  της Β'/θμιας ς Σωκρ. Σαβελίδης παρουσίασε τις πολιτικές της ΔΔΕ που προτείνονται για τα σχολεία, ενώ μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε κοινή σύσκεψη των 73 νέων διευθυντών, που έλαβαν οδηγίες για χάραξη κοινών γραμμών και στόχων ς.
Ο κ. Σαβελίδης, είπε  ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι απόλυτα ήσυχοι, καθώς τα παιδιά τους είναι σε πολύ καλά χέρια, τονίζοντας ότι με τους νέους διευθυντές η Β'/θμια Διεύθυνση θα χαράξουν νέες κατευθυντήριες γραμμές για κοινή πολιτική στα σχολεία.

Επίσης  συνεχάρη τους νέους διευθυντές που θα στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες και τόνισε ότι οι διευθυντές καλούνται να χαράξουν κοινές γραμμές και πολιτική, για να αναδείξουν την παιδεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Ο Νίκος Κατσαβριάς, που διαθέτει τίτλο σπουδών στη Θεολογία και μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε ότι για να επιτευχθούν στην πράξη οι στόχοι που θέτει η Πολιτεία, είναι ένας συνεχής πόλεμος, με τους καθηγητές στην πρώτη γραμμή. Όπως είπε χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, αλλά χωρίς σεβασμό, δημοκρατικές διαδικασίες, αρετή και ανθρωπιστικές προοπτικές, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Για την επιλογή του να παραμείνει στο ίδιο σχολείο, αν και  με τα μόρια που έχει θα μπορούσε να πάει σε ένα καλύτερο, ο κ. Κατσαβριάς απάντησε ότι το επέλεξε γιατί η επαγγελματική εκπαίδευση είναι ο τομέας που το εκπαιδευτικό σύστημα χωλαίνει, ενώ το σχολείο είναι πολύ καλό, με θαυμάσιο κλίμα και υπάρχει άριστη συνεργασία με την πολύ καλή ομάδα καθηγητών, τα τελευταία 15 χρόνια που υπηρετεί ως διευθυντής  εκεί.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ εκτίμησε ότι το εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο  δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν «αν και κουράζουν οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία». Επίσης  τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό σύστημα σε επίπεδο Παιδείας και να μη γίνονται αλλαγές ανάλογα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η νέα διευθύντρια του Βελεστίνου Μαρία Μπούρα, είναι απόφοιτη της Αγγλικής φιλολογίας, μιλά  τέσσερις γλώσσες και έχει  δύο μεταπτυχιακά. Όπως είπε επέλεξε το Βελεστίνου και όχι ένα κεντρικό σχολείο, διότι κατάγεται από την περιοχή, ήταν μαθήτρια στο Βελεστίνο  και είναι τιμή της να βρίσκεται εκεί. Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά της επαρχίας, έχουν τους ίδιους εκπαιδευτικούς στόχους με τους μαθητές της πόλης και επιπλέον είναι πιο κοντά στις ανθρώπινες καθημερινές αξίες.

Ερωτηθείσα αν τα προσόντα συμβάλλουν στη ενός σχολείου, η κα. Μπούρα απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι σημαντικοί παράγοντες είναι ακόμη η συνδρομή και η βοήθεια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές ενός σχολείου.

Επίσης αναφέρθηκε  στις συχνές αλλαγές στη νομοθεσία και έκανε λόγο για καθημερινό αγώνα που απαιτεί η υλο των σχεδιαζόμενων πολιτικών και τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εκπαιδευτικοί».

Οι προτάσεις της Β' Βάθμιας Διεύθυνσης

Οι προτάσεις της Β' Βάθμιας Διεύθυνσης σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη αποτελούν μια σειρά από γενικούς κι εμπειρικούς κανόνες. Μεταξύ των προτάσεων είναι η προσήλωση στους γενικούς και ειδικούς σκοπούς της εκπαίδευσης όπως εκφράζονται από την Ελληνική Πολιτεία και ειδικά από το άρθρο 1 του Ν.1566/85, προαγωγή κι ενθάρρυνση ανάπτυξης πολιτικών στήριξης των αρχών, των παραδόσεων, του πολιτισμού, των επιτευγμάτων και των αγώνων του λαού μας.

Ενίσχυση των πολιτικών δημοκρατίας, ισότητας, αλληλοσεβασμού, αλληλοκατανόησης, αντιρατσισμού, αθλητικού ιδεώδους και επιβράβευση τέτοιων δράσεων και συμπεριφορών, καθώς κι αξιο όλων των διαθέσιμων πόρων για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση