Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βόλο
Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βόλο

Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βόλο

Με από φορείς και σωματεία  γιορτάστηκε σήμερα στο Βόλο η Εργατική Πρωτομαγιά, επί των οδών – Αγ. Νικολάου,  στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Νίκος Μπούμπατζης, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης .

Ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος  τόνισε ότι το έτος η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και το εισόδημα στις οικογένειες να είναι ανάλογο μ’ αυτά που προσφέρουν, συζητά για την κατάργηση του οκταώρου.

«Η κατάργηση του οκταώρου θα βρει το Συνδικαλιστικό Κίνημα απέναντί της, για τους αγώνες που δόθηκαν, τις που χάθηκαν για την καθιέρωσή του. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περάσει το νομοσχέδιο και να φέρουν συνθήκες γαλέρας ξανά στην κοινωνία μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν, ενώ πρόσθεσε ότι είναι συμβολή η μέρα της απεργίας και απαρχή νέων κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς αν η απάντηση θα δοθεί ενιαία ή καθένας χωριστά, όπως γίνεται με την εργατική Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΕΚΒ τόνισε ότι οι πλειοψηφίες διαμορφώνουν τις αποφάσεις και οι διασπούν και φέρνουν τριγμούς στο εργατικό κίνημα, βοηθώντας την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του Αλέξανδρος επισήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο η πανδημική κρίση, έχει προκαλέσει ένα έκτακτο γεγονός για τη χώρα και  από την άλλη η κυβέρνηση την εκμεταλλεύεται ως πρόσχημα, προκειμένου να πάρει πίσω  τα εργασιακά  ζητήματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες όλα τα χρόνια.

«Το σύνθημα για οχτώ ώρες δουλειάς, οχτώ ώρες ανάπαυσης και οχτώ ώρες ελεύθερου χρόνου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που έρχεται να ξηλώσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και είναι το συμπλήρωμα της νομοθετικής παρέμβασης που έγινε πριν έναν χρόνο, όπου δόθηκε πάλι η δυνατότητα στους εργοδότες να βγαίνουν εκτός κλαδικών συμβάσεων» ανέφερε ο Αλ. και κατέληξε ότι στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τονίζουν ότι είναι ευθύνης και αγώνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση