Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία
Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία

Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία

Ξεχωριστή  κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και σωματεία

Εκπρόσωποι του ΕΚΒ, του της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων κατέθε στεφάνια για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η σημερινή Πρωτομαγιά δεν θύμιζε  προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με τον  γεν. γραμματέα  του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου, ο οποίος είπε  ανέφερε ότι η φετινή πρωτομαγιά έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω των συνθηκών που βιώνουμε και πρόσθεσε:  “σε αυτό που δίνουμε βάση είναι η υγεία όλων μας κι όλα τα υπόλοιπα θα μπουν στη σωστή θέση.

Το μήνυμα είναι διαχρονικό και σύγχρονο καθώς μετά την κρίση του κορονοϊού θα υπάρχουν κρίσεις στα εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε να μην υπάρξουν κρίσεις. Θέλουμε υγεία, να μην υπάρχουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε τόσα χρόνια.

Η φετινή πρωτομαγιά δίνει την αρχή του μηνύματος ότι  δεν θα αλλάξει κάτι και το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σαν ανάχωμα και προστατεύει όλους τους εργαζόμε. Για την των δικαιωμάτων και θεσμοθετημένα που έχουμε κεκτημένα θα παλεύουμε να τα διεκδικούμε και να προστατέψουμε και να σταματήσει ο Αρμαγεδών”.

Ο πρόεδρος του της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: “Αυτή η μέρα είναι παράξενη για ολόκληρο τον κόσμο. Μια πανδημία που έχει σαρώσει τα πάντα κι αλλάζει τον τρόπο ζωής. Τίποτα δεν είναι δεδομένο,  άρα το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι αυτό που είχαν πρέπει να το ξαναδιεκδικήσουν.

Ο αγώνας από το σπίτι πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει ο αγώνας όλων των εργαζομένων για να μην είναι η επόμενη ημέρα όπως η χθεσινή. Αν αγώνα που έκαναν οι άνθρωποι πριν πολλά χρόνια πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι μερίδες πληθυσμού μένουν έξω από πολλές διαδικασίες κι η ανεργία μεγαλώνει. Η κοινωνία δεν πρέπει να διασπάσει τους δεσμούς που έχει. Πρώτιστα η κυβέρνηση να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο αυτής της χώρας”.

 

Κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και σωματεία

Με σύνθημα “Ο ορατός εχθρός είναι καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός” η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας, πορεία στην Δημητριάδος και κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.

Την κεντρική πραγματοποίησε ο Παν. Τσιτσιρίκης από τους εμποροϋπαλλήλους, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” Κ. Στεργίου, ανέφερε: “Σήμερα με τη συμβολή συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων αποτίσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που είχε τα χέρια της λυμένα από τους προηγούμε νόμους των μνημονίων και τώρα τα έχει ακόμη πιο λυμένα με τις ΠΝΠ που έκανε η κυβέρνηση με την πανδημία να ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς.

Χθες ο πρωθυπουργός είπε ότι η εκ περιτροπής εργασία είναι δεδομένο. Θα μπορεί ο εργοδότης να βγάζει προσωπικό σε εκ περιτροπής εργασία. Εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κλείσαμε το στόμα μας, αλλά φορώντας μάσκες, φωνάξαμε δυνατά για τα δικαιώματα εργαζομένων για τα δικαιώματα απέναντι στην υγειονομική κρίση, να έχουν τα νοσοκομεία γιατρούς και προσωπικό στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς να τηρούνται μέτρα ς. Στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να βγει το εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που επιδιώκει η κυβέρνηση και η εργοδοσία”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση