Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία
Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία

Κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά από το ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία

Ξεχωριστή  κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και

Εκπρόσωποι του ΕΚΒ, του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων κατέθεσαν σήμερα για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η σημερινή δεν θύμιζε  προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με τον  γεν. γραμματέα  του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου, ο οποίος είπε  ανέφερε ότι η φετινή έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω των συνθηκών που βιώνουμε και πρόσθεσε:  “σε αυτό που δίνουμε βάση είναι η υγεία όλων μας κι όλα τα υπόλοιπα θα μπουν στη σωστή θέση.

Το μήνυμα είναι διαχρονικό και σύγχρονο καθώς μετά την κρίση του κορονοϊού θα υπάρχουν κρίσεις στα εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε να μην υπάρξουν κρίσεις. Θέλουμε δωρεάν υγεία, να μην υπάρχουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε τόσα χρόνια.

Η φετινή δίνει την αρχή του μηνύματος ότι  δεν θα αλλάξει κάτι και το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σαν ανάχωμα και προστατεύει όλους τους εργαζόμενους. Για την προστασία των δικαιωμάτων και θεσμοθετημένα που έχουμε κεκτημένα θα παλεύουμε να τα διεκδικούμε και να προστατέψουμε και να σταματήσει ο Αρμαγεδών”.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: “Αυτή η μέρα είναι παράξενη για ολόκληρο τον κόσμο. Μια πανδημία που έχει σαρώσει τα πάντα κι αλλάζει τον τρόπο ζωής. Τίποτα δεν είναι δεδομένο,  άρα το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι αυτό που είχαν πρέπει να το ξαναδιεκδικήσουν.

Ο αγώνας από το σπίτι πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει ο αγώνας όλων των εργαζομένων για να μην είναι η επόμενη ημέρα όπως η χθεσινή. Ανάλογο αγώνα που έκαναν οι άνθρωποι πριν πολλά χρόνια πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι μερίδες πληθυσμού μένουν έξω από πολλές διαδικασίες κι η ανεργία μεγαλώνει. Η δεν πρέπει να διασπάσει τους δεσμούς που έχει. Πρώτιστα η κυβέρνηση να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο αυτής της χώρας”.

 

Κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ και

Με σύνθημα “Ο ορατός εχθρός είναι καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός” η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας, στην Δημητριάδος και κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Παν. Τσιτσιρίκης από τους εμποροϋπαλλήλους, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” Κ. Στεργίου, ανέφερε: “Σήμερα με τη συμβολή συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων αποτίσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που είχε τα χέρια της λυμένα από τους προηγούμενους νόμους των μνημονίων και τώρα τα έχει ακόμη πιο λυμένα με τις ΠΝΠ που έκανε η κυβέρνηση με την πανδημία να ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς.

Χθες ο είπε ότι η εκ περιτροπής είναι δεδομένο. Θα μπορεί ο εργοδότης να βγάζει προσωπικό σε εκ περιτροπής . Εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κλείσαμε το στόμα μας, αλλά φορώντας , φωνάξαμε δυνατά για τα δικαιώματα εργαζομένων για τα δικαιώματα απέναντι στην υγειονομική κρίση, να έχουν τα νοσοκομεία γιατρούς και προσωπικό στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς να τηρούνται μέτρα προστασίας. Στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να βγει το εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που επιδιώκει η κυβέρνηση και η εργοδοσία”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση με την γ. γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης είχε ο δήμαρχος Σκιάθ - https://t.co/lW0fwQ4VWU -

  • Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν και τίμησαν σε όλη την Ελλάδα τον Ημιμαραθώνιο Βόλου - https://t.co/6y8zCVVUFx -

  • Καρδούλας: 24η η Ελλάδα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου 2020 σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα… - https://t.co/63vDJo1UDd -

"Αλιεύοντας" την είδηση