Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάθεση στεφάνων έκαναν σήμερα μαθητές και πρόσκοποι
Κατάθεση στεφάνων έκαναν σήμερα  μαθητές και πρόσκοποι

Κατάθεση στεφάνων έκαναν σήμερα μαθητές και πρόσκοποι

Ο Κώστας Λούλης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση

 Ο Τουρισμού Κώστας Λούλης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκ οι οποίες κορυφώνονται με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου για τον εορτασμό της στο Βόλο τη Δευτέρα, ενώ σήμερα το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, κατέθεσαν στεφάνια.

Την Δευτέρα στην καθιερωμένη παρέλαση  θα συμμετέχουν συνολικά 3.430 άτομα και συγκεκριμένα 1.730 μαθητές Α' Βάθμιας, 1.300 μαθητές Β' Βάθμιας και 400 άτομα από συλλόγους, φορείς κ.ά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα τόνισε:  “ένα διαχρονικό όχι του ελληνικού λαού που ισοδυναμεί με ένα δυνατό ναι της ελληνικής κοινωνίας της ισοπολιτείας της ισονομίας την ελευθερία την δημοκρατία. Σημαίνουσες αξίες με τη σημερινή γιορτή με την έννοια ότι τα μηνύματα που πρέπει να δώσουμε τη νέα γενιά είναι αυτά που προείπα είναι το αυτονόητο της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία εποχή που όλα διακυβεύονται  κι όλα ει΄ναι ρευστά. Η αξία του σημερινού ΟΧΙ  είναι καίρια κι όλα τα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει κρατώ τη σημαία”.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού δήλωσε: “η σημερινή μέρα αποτελεί ένα φωτεινό ορόσημο στην του έθ μας. τιμούμε και θυμόμαστε τους ήρωες του 40 και με την εορταστικές εκ δίνουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε. Οι ήρωες του 40 μας εμπνέουν με το παράδειγμά τους και η έννοια της πατρίδας της πατριωτικής συνείδησης της ελευθερίας και των ιδανικών πρέπει να υπάρχουν στη ζωή μας όχι μόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά σε όλη τη ζωή μας”.

Εκ μέρους της Β' Βάθμιας ο Ανδρ. Συκιώτης, διευθυντής 8ου Γυμνασίου Βόλου ανέφερε: “η σημερινή γιορτή συμβάλει στην εκπλήρωση της ς του σχολείου . Πέρα από τις γνώσεις, το σχολείο  έχει την κοινωνικοποίηση των ατόμων την βάπτιση στα εθνικά ιδανικά και στις ανθρώπινες αξίες όπως δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπους ολοκληρωμέ”.

Τέλος ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος δήλωσε: «με τη σημερινή κατάθεση στεφάνων αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας. Τους ευγνωμονούμε γιατί άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη για εμάς”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση