Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη το νομο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του «Ηρακλή» με τον οποίον η επιδιώκει να μειώσει τα κόκκινα των πιστωτικών ιδρυμάτων κατά περίπου 30 δισ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο «» η θα παράσχει στις τράπεζες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, έως 12 δισ.ευρώ, έναντι προμήθειας, προκειμένου αυτές στη συνέχεια να προχωρήσουν σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ.) . Οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα του για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημόσιου μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικων με τον «Ηρακλή» οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους κατά περίπου 40%.«Συνακόλουθα , δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο.

Με το «Ηρακλής», η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους».

Το θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών και την Πέμπτη στην ολομέλεια.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση