Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους εννέα οι νεκροί
Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους εννέα οι νεκροί

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους εννέα οι νεκροί

Στους εννέα αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση του πολυώροφου συγκροτήματος κατοικιών κοντά στο Μαϊάμι, ανακοίνω οι τοπικές αρχές.

«Καταφέραμε να βρούμε άλλες τέσσερις σορούς στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα», είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι εννέα», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς», είχε δηλώσει νωρίτερα η Λιβάιν Κάβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σημειώνεται πως σχεδόν 150 ένοικοι της πολυκατοικίας παραμένουν αγνοούμενοι.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.

Αγωνία για τον ομογενή

Μεταξύ των 159 αγνοουμένων από την κατάρρευση του κτιρίου βρίσκεται και oμογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος.

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένεια του διαμένει στο Sugar Land του και  η καταγωγή τους είναι από την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη. Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι  ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοουμένους.

«Ο γιός μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας».

Ο 21χρονος , σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την .

Μιλώντας στη Wall Street Journal ο πατέρας του αγνοούμενου, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, που βρίσκεται μαζί με την του και την κόρη τους ήδη στο Μαϊάμι ψάχνοντας για τον γιό τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων δήλωσε: «Περιμένω τους δύο καλύτερους φίλους μου – ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου. Είμαι συντετριμμένος». Oπως έγραψε η WSJ «ο γιος του, Ανδρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ, επισκέφθηκε το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο πατέρας είπε ότι είχε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του που είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί. Συγχρόνως, όπως είπε, «προετοίμαζε τον εαυτό του για άσχημα νέα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση