Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάργηση του περιβαλλοντικού έργου της οδού Καραμπατζάκη από τη δημοτική αρχή
Κατάργηση του περιβαλλοντικού έργου της οδού Καραμπατζάκη  από τη δημοτική αρχή

Κατάργηση του περιβαλλοντικού έργου της οδού Καραμπατζάκη από τη δημοτική αρχή

Να ληφθούν  τα απαραίτητα μέτρα για να τερματίσει την κατάργηση του έργου του που επιχειρεί η δημοτική αρχή Βόλου ζητούν με επιστολή τους οι Πράσινοι  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

 

Στην επιστολή τονίζεται πως η υλοποίηση των προθέσεων του Δήμου Βόλου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών του:

 

  •  Ζούμε σε μια εποχή που ανι χώροι πρέπει να αυξάνουν και να πολλαπλασιάζονται και όχι να καταστρέφονται.

 

  • Ο χώρος καθιερώθηκε εδώ και 25 χρόνια σαν περιοχή «Ήπιας τοπικής κυκλοφορίας», αναγνωρίστηκε και αγαπήθηκε από πλήθος μικρών και μεγάλων δημοτών, καθώς τον απολαμβάνουν καθημερινά.
  • Αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού ως παρόχθια κυκλοφοριακή κυψέλη, στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας και αρμονικής συνύπαρξης πεζού, ποδηλάτου, ατόμων με κινητικά προτα και αυτοκινήτου.

 

Οι δρόμοι δεν θα μετριάσουν τα προτα της πόλης που προκύπτουν από τον υψηλό αριθμό των αυτοκινήτων. Αντίθετα, επιβάλλεται να δοθούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων και η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου. Οι αποφάσεις της τοπικής αρχής πρέπει να καταλήξουν σε βήματα για τη της εξάρτησης των πολιτών από τα αυτοκίνητά τους που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αστική ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επίσης οι Πράσινοι  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρουν: “Μετά από αγώνες και προσπάθειες, από τους πολίτες, και τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις,  υλοποιήθηκε από το πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, το ιδιαίτερης αξίας Περιβαλλοντικό έργο διαμόρφωσης της οδού , παρόχθιου του χειμάρρου Κραυσίδωνα, (πλευρά Νέας Ιωνίας), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα LIFE με Κωδικό έργου: LIFE 93 ENV/GR/004518.

Ο Κραυσίδωνας είναι ένας χείμαρρος που διασχίζει το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας, έχοντας τις πηγές του στο Πήλιο και καταλήγοντας στον Παγασητικό κόλπο και είναι στην κυριολεξία μια γραμμική ανάσα για την πόλη.

 

Η  ανάπλαση της περιοχής του Κραυσίδωνα περιλαμβάνει ένα όμορφο σχεδιασμό, φιλικό προς το περιβάλλον, με προσεχτική διαμόρφωση της κοίτης του χειμάρρου και της παρόχθιας περιοχής, Καραμπατζάκη και , ώστε συνολικά αυτός ο χώρος να δοθεί στους ανθρώπους των δύο πόλεων, όπως αναφέρεται στην τότε υποβληθείσα μελέτη για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Οι αποφάσεις   της σημερινής Δημοτικής αρχής Βόλου, φέρουν το έργο της οδού Καραμπατζάκη να καταργείται, ώστε να λειτουργήσουν οι δύο παρόχθιοι οδοί (πλευρά Βόλου και Νέας Ιωνίας) ως άνοδος και κάθοδος, συνδεόμενοι κάθετα με τον περιφερειακό δακτύλιο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας και την μεγάλης κυκλοφορίας οδό Λαρίσης.

 Επισημαίνουμε ότι είναι το ΜΟΝΟ σημείο της περιοχής που διαμορφώθηκε με σεβασμό στο περιβάλλον και στο Πρόγραμμα LIFE και έχει μήκος 800 μέτρα. Αποτελεί πόλο έλξης για τους πεζούς, άτομα με κινητικές δυσκολίες και  ποδηλάτες χωρίς να αποτρέπει τη δυνατότητα  κίνησης του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα δίνει στα παιδιά, ασφαλή πρόσβαση στο Σχολικό Συγκρότημα Μουρτζούκου, Πολιτιστικό Κέντρο Μεταξουργείο, μουσείο Φυσικής Ιστορίας κ.λπ.”


H δημοτική αρχή Βόλου

|Διάσημη ανά την Ευρώπη έγινε η οδός Καραμπατζάκη και για να είμαστε ακριβέστεροι το τμήμα της που ορίζεται από μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά δημόσιου χώρου, που έγιναν προσωπικές αυλές και πάρκινγκ μιας ομάδας προνομιούχων συμπολιτών. Τούτο μαρτυρεί η «παρέμβαση» κάποιων εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, που πιστοί, προφανώς, στη ρήση «μάθανε ότι…, πλάκωσαν και οι «πράσινοι»» παραγγέλλουν στην κυβέρνηση τις επιθυμίες τους και απαιτούν να γίνουν αποδεκτές.

Βέβαια,τα γνωστά πολιτικά καρτούνς από τον Βόλο, που τους έβαλαν, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν έστω και μια φορά χωρίς να γίνονται περίγελος, γι' αυτό και η νέα τους απόπειρα δεν είναι παρά ένα φιάσκο.

Εκτός κι αν οι περίφημοι αυτοί «πράσινοι» και οι εν Βόλω διαβιούντες εταίροι τους – εργολάβοι, αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην οποία οι ίδιοι έχουν προσφύγει (!) και δεν υπολογίζουν την απόφασή της, υποκαθιστώντας την από την φίλα, προφανώς, προσκείμενη κυβέρνηση.

Επειδή, όμως, πέραν της γραφικότητας πρασίνων, ροζ και λοιπών εμπριμέ και εγχρώμων τύπων της κοινωνίας, η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο ακόμα λειτουργεί, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους συνιστούσαμε λίγη ακόμα υπομονή και εμείς θα τους καλέσουμε, ως επίτιμους προσκεκλημένους μάλιστα, στα εγκαίνια του έργου, για να το απολαύσουν μαζί με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και το περιμένουν για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους.

Επιτέλους τα κυβερνητικά στελέχη ας μαζέψουν όλους αυτούς τους γραφικούς της πολιτικής, που αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται και σαν προοδευτικοί και ας τους εξηγήσουν ότι στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες και όχι οι και το αντίθετο συμβαίνει μόνο σε φασιστικά καθεστώτα.

Και να ξέρουν ότι στο Βόλο η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, προς τους οποίους και μόνο, άλλωστε, λογοδοτεί.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση