Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατάργηση των διοδίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι ζητούν οι Δικηγόροι

Κατάργηση των διοδίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι ζητούν οι Δικηγόροι

Σφείς δράσεις κι όχι μόνο δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την κατάργηση των διοδίων και ειδικά αυτών στο , θα ζητήσουν από κοινού ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος .
Αύριο το απόγευμα, διοργανώνουν ημερίδα στο Τεχνικό Επιμελητήριο στις 7.30 το απόγευμα, με θέμα τα κοινά ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των διοδίων και με απώτερο σκοπό να αναδείξουν τα προτα που υπάρχουν και να ζητήσουν την επίλυσή τους.

Δικηγορικός Σύλλογος και Δήμος Ρ. Φεραίου, ζητούν την κατάργηση των διοδίων, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση, και ειδικά αυτών του Μοσχοχωρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στις εθνικές οδούς.

Ο πρόεδρος του ΔΣ , κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, τόνισε ότι η λειτουργία των διοδίων, από την πρώτη φορά που παραχωρήθηκε σε εργολαβικές εταιρείες το 2007, μέχρι και το 2012 είχε κοστίσει στο Κράτος 80-100 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Από την αύξηση των διοδίων οι ίδιες οι εργολαβικές εταιρείες κέρδισαν πολλά χρήματα, ενώ ταυτόχρονα το 2012 τα έργα σταμάτησαν.
Η αγοραστική δύναμη των πολιτών που μειώθηκε και δε μπορούν να πληρώσουν το αυξημένο κόστος των διοδίων, αφήνει κάποιους αδιάφορους. Τα έργα που σταμάτησαν, αφήνουν κάποιους αδιάφορους.
Αλλά για τα τρία παιδιά που χάθηκαν στον παράδρομο της Ε.Ο Βόλου – Λάρισας το καλοκαίρι, δε μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης, εξηγώντας πως οι παράδρομοι – που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες οδηγούς που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των διοδίων – δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος τόσων οχημάτων, καθώς δε διαθέτουν το ενδεδειγμένο μήκος και πλάτος, δεν έχουν νησίδα, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μία διαδρομή 500 χιλιομέτρων, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 12 σταθμοί διοδίων, οι τέσσερις εκ των οποίων εντός του νομού Φθιώτιδας και οι άλλοι τρεις εντός του νομού Λάρισας.

Συνολικά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν 30,7 ευρώ γι αυτή τη διαδρομή, ενώ τα διόδια του Μοσχοχωρίου είναι τα πιο ακριβά. «Πρέπει κάποιοι να μας δώσουν απαντήσεις», είπε ο κ. Γαϊτάνης

Στην αυριανή ημερίδα, θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου ς κ. Χρήστος Δετσαρίδης, ο δικηγόρος κ. Άγγελος Αγγελίδης που είναι νομικός σύμβουλος των πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Επίσης, έχουν κληθεί να παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. , οι βουλευτές του Νομού, αλλά και Κινήσεις Πολιτών.

«Πρέπει να δώσουμε όλοι το «παρών» ώστε να συμβάλλουμε να καταργηθούν τα διόδια του Μοσχοχωρίου και με νομικά επιχειρήματα να ζητήσουμε την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών. Ας μην ξεχνούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και είχαν ζητήσει την κατάργηση όλων των διοδίων της Λάρισας, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας, τέλος, θετικές τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, κ. Γιώργου Σταθάκη για αναθεώρηση των συμβάσεων, μείωση των διοδίων και τη θέσπιση του ηλεκτρονικού διοδίου.
«Το Σύνταγμα προβλέπει την ασφαλή και ελεύθερη των πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και αυτό δε γίνεται με τόσο ακριβά διόδια», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση