Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κατάργηση των διοδίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι ζητούν οι Δικηγόροι

Κατάργηση των διοδίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυτοκινητόδρομοι ζητούν οι Δικηγόροι

Σαφείς δράσεις και όχι μόνο δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για την κατάργηση των διοδίων και ειδικά αυτών στο Μοσχοχώρι, θα ζητήσουν από κοινού ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο .
Αύριο το απόγευμα, διοργανώνουν ημερίδα στο Τεχνικό Επιμελητήριο στις 7.30 το απόγευμα, με θέμα τα κοινά ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των διοδίων και με απώτερο σκοπό να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να ζητήσουν την επίλυσή τους.

και . Φεραίου, ζητούν την κατάργηση των διοδίων, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση, και ειδικά αυτών του Μοσχοχωρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στις εθνικές οδούς.

Ο πρόεδρος του ΔΣ , κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, τόνισε ότι η λειτουργία των διοδίων, από την πρώτη φορά που παραχωρήθηκε σε εργολαβικές εταιρείες το 2007, μέχρι και το 2012 είχε κοστίσει στο Κράτος 80- εκ. τον χρόνο.

Από την αύξηση των διοδίων οι ίδιες οι εργολαβικές εταιρείες κέρδισαν πολλά χρήματα, ενώ ταυτόχρονα το 2012 τα έργα σταμάτησαν.
Η αγοραστική δύναμη των πολιτών που μειώθηκε και δε μπορούν να πληρώσουν το αυξημένο κόστος των διοδίων, αφήνει κάποιους αδιάφορους. Τα έργα που σταμάτησαν, αφήνουν κάποιους αδιάφορους.
Αλλά για τα τρία παιδιά που χάθηκαν στον παράδρομο της Ε.Ο Βόλου – Λάρισας το καλοκαίρι, δε μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης, εξηγώντας πως οι παράδρομοι – που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες οδηγούς που δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των διοδίων – δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος τόσων οχημάτων, καθώς δε διαθέτουν το ενδεδειγμένο μήκος και πλάτος, δεν έχουν νησίδα, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μία διαδρομή 500 χιλιομέτρων, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 12 σταθμοί διοδίων, οι τέσσερις εκ των οποίων εντός του νομού Φθιώτιδας και οι άλλοι τρεις εντός του νομού Λάρισας.

Συνολικά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν 30,7 γι αυτή τη διαδρομή, ενώ τα διόδια του Μοσχοχωρίου είναι τα πιο ακριβά. «Πρέπει κάποιοι να μας δώσουν απαντήσεις», είπε ο κ. Γαϊτάνης

Στην αυριανή ημερίδα, θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης , ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Χρήστος Δετσαρίδης, ο δικηγόρος κ. Άγγελος Αγγελίδης που είναι νομικός σύμβουλος των πολιτών που συμμετείχαν στο .

Επίσης, έχουν κληθεί να παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές του Νομού, αλλά και Κινήσεις Πολιτών.

«Πρέπει να δώσουμε όλοι το «παρών» ώστε να συμβάλλουμε να καταργηθούν τα διόδια του Μοσχοχωρίου και με νομικά επιχειρήματα να ζητήσουμε την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών. Ας μην ξεχνούμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει την κατάργηση όλων των διοδίων της Λάρισας, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας, τέλος, θετικές τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, κ. Γιώργου Σταθάκη για αναθεώρηση των συμβάσεων, μείωση των διοδίων και τη θέσπιση του ηλεκτρονικού διοδίου.
«Το Σύνταγμα προβλέπει την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και αυτό δε γίνεται με τόσο ακριβά διόδια», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση