Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταψηφίστηκε απ’ τις μειοψηφίες προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα
Καταψηφίστηκε απ’ τις μειοψηφίες προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Καταψηφίστηκε απ’ τις μειοψηφίες προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Βόλου

Καταψηφίστηκε απ’ τις μειοψηφίες ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα 2018  στη  σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου .

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς δήλωσε ότι καταψηφίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού και το Τεχνικό Πρόγραμμα και θα τοποθετηθεί σχετικά όταν θα κατατεθούν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ενάμιση περίπου μήνα.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας  Νατάσσα Οικονόμου κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα της κατάρτισης του προϋπολογισμού, λέγοντας  πως «με ανευθυνότητα έχει σταλεί στους συμβούλους άλλο σχέδιο προϋπολογισμού προ ημερών και άλλο με διαφορετικά νούμερα την τελευταία στιγμή. Αντιμετωπίζεται με προχειρότητα ένα κορυφαίο για τον Δήμο ζήτημα και το σχέδιο που καταθέσατε είναι αποτέλεσμα αποτυχίας, απραξίας, ψεύτικης εικόνας και προχειρότητας» πρόσθεσε.

Επίσης  αναφέρθηκε και στην προχθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Βόλου στην Επιτροπή Διαβούλευσης για πρόβλεψη επιχορήγησης μέσω του προϋπολογισμού Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων με το συνολικό ποσό των 495.000 ευρώ, λέγοντας πως «η διαδικασία πρέπει να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα».

Απαντώντας  η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Βόλου Βάσω Παπαδανιήλ στην κα. Οικονόμου   είπε πως «αυτό δεν ισχύει και οι παρατηρήσεις γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός θα αποσταλεί για έγκριση στο Παρατηρητήριο και μέχρι τελευταία στιγμή μπορούν να γίνουν διορθώσεις. Η διαφορετικών σχεδίων οφείλεται σε λάθος υπαλλήλου σε μια επιχορήγηση, η οποία αναγράφηκε δυο φορές και διορθώθηκε» .

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τα ποσά που έχει λάβει ο Δήμος το 2017 από επιχορηγήσεις και ΚΑΠ βάσει της κείμενης Νομοθεσίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδ. Ζέρβας απάντησε πως «έχουν εισπραχθεί 300.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ, ενώ οι πόροι από τους ΚΑΠ είναι ίδιοι», ενώ διευκρινίστηκε ότι στον  προϋπολογισμό του 2018 έχει κοπεί ως έσοδο από τους Δήμους ο φόρος ζύθου και ο φόρος διαφήμισης. «Ο Δήμος βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση με αύξηση των εσόδων του» σημείωσε.

Να σημειωθεί  ότι το ύψος του προϋπολογισμού  είναι ύψους  102,5 εκ. ευρώ και θα αποσταλεί για έγκριση στο Παρατηρητήριο, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα  εί ναι ύθψους 14,5 εκ. ευρώ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση