Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και η λιτάνευση των Επιταφίων
Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως  και η λιτάνευση των Επιταφίων

Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και η λιτάνευση των Επιταφίων

 

 Σήμερ  Μεγάλη Πρασκευή,  το πρωί  στους Ιερούς   Ναούς  ψάλλονται  οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας ς της Αποκαθηλώσεως.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος  χοροστάτησε  και  μίλησε στον  Mητροπολιτικο   του   ενώ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου χοροστατήσει ο   Μητροπολίτης Βρεσθένης   Θεόκλητος.

 Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την , στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, στις 3 μ.μ., από τον   Μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο Διαδημοτικό και στο παλαιό Κοιμητήριο Βόλου

Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30μ.μ., προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, με πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

 Η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Δημοτικού Νεκροταφείου θα αρχίσει την 4.30 μ.μ., η δε περιφορά του Επιταφίου δια μέσου των οδών του Νεκροταφείου θα αρχίσει την 6 μ.μ. (με πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου).

Ακολουθία και Περιφορά Επιταφίου Μητροπολιτικού Ναού

Εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα, επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια η Ακολουθία, η Περιφορά και η συγκέντρωση στον παραλιακό χώρο των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως, Αναλήψεως και Αγίου Κωνσταντίνου.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα ολοκληρωθεί στις 8.45μ.μ.. Μετά το τέλος της Ακολουθίας (ώρα 9.30μ.μ.) θα σχηματιστεί πομπή με την παρακάτω σειρά:

Άνδρες του Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα φέρουν τον Ακάνθινο Στέφανο, τη Λόγχη, τους Ήλους και το Σπόγκο.

Ο Επιτάφιος περιβαλλόμενος από 60 μυροφόρες μαθήτριες Λυκείων θα κρατούν κάνιστρα με λουλούδια.

Οι των τεσσάρων ενοριακών Ιερών Ναών θα ξεκινήσουν  και θα ακολουθήσουν την καθορισμένη διαδρομή και θα σταθμεύσουν σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση και τους τελετάρχες, θα επανέλθουν σε στους Ναούς τους.

Οι φωτογραφίες είναι από τους Υπαπαντής του Χριστού Διμηνίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας (Σαμπάναγα) και Αγίων Τρύφωνα, Αγίας Κυριακής και Αγίου Στυλιανού στη Νεάπολη, καθώς και των και οι βραδυνές από την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Παντελεήμονα (Ορφανοτοροφείου), όπου μετείχαν, με κατάνυξη , αλλά και προσμονή για την Ανάσταση, δεκάδες πιστοί κάθε ηλικίας.


[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση