Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και η λιτάνευση των Επιταφίων
Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως  και η λιτάνευση των Επιταφίων

Με κατάνυξη η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και η λιτάνευση των Επιταφίων

 

 Σήμερα  Μεγάλη Παρασκευή,  το πρωί  στους Ιερούς   Ναούς  ψάλλονται  οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στις 10.30 ο Μέγας Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

Ο Ιγνάτιος  χοροστάτησε  και  μίλησε στον  Mητροπολιτικο Ι..  του Αγίου Νικολάου  ενώ στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου χοροστατήσει ο   Μητροπολίτης Βρεσθένης   Θεόκλητος.

 Η Τελετή της Αποκαθηλώσεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος, κατά την , στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, στις 3 μ.μ., από τον   Μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, τον οποίο θα πλαισιώνει ο κλήρος της επαρχίας Αλμυρού.

Στο Διαδημοτικό και στο παλαιό Κοιμητήριο Βόλου

Στο νέο θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου, στη 1.30μ.μ., προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, με πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

 Η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Δημοτικού Νεκροταφείου θα αρχίσει την 4.30 μ.μ., η δε περιφορά του Επιταφίου δια μέσου των οδών του Νεκροταφείου θα αρχίσει την 6 μ.μ. (με πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου).

Ακολουθία και Περιφορά Επιταφίου Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου

Εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα, επιβλητικότητα και μεγαλοπρέπεια η Ακολουθία, η Περιφορά και η στον παραλιακό χώρο των Επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και των Ιερών Ναών , Αναλήψεως και Αγίου Κωνσταντίνου.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου θα ολοκληρωθεί στις 8.45μ.μ.. Μετά το τέλος της Ακολουθίας (ώρα 9.30μ.μ.) θα σχηματιστεί πομπή με την παρακάτω σειρά:

Άνδρες του Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα φέρουν τον Ακάνθινο Στέφανο, τη Λόγχη, τους Ήλους και το Σπόγκο.

Ο Επιτάφιος περιβαλλόμενος από 60 μυροφόρες μαθήτριες Λυκείων θα κρατούν κάνιστρα με λουλούδια.

Οι των τεσσάρων ενοριακών Ιερών Ναών θα ξεκινήσουν  και θα ακολουθήσουν την καθορισμένη διαδρομή και θα σταθμεύσουν σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση και τους τελετάρχες, θα επανέλθουν σε στους Ναούς τους.

Οι φωτογραφίες είναι από τους Ι.. Υπαπαντής του Χριστού Διμηνίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας (Σαμπάναγα) και Αγίων Τρύφωνα, Αγίας Κυριακής και Αγίου Στυλιανού στη , καθώς και των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και οι βραδυνές από την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Παντελεήμονα (Ορφανοτοροφείου), όπου μετείχαν, με κατάνυξη , αλλά και προσμονή για την Ανάσταση, δεκάδες πιστοί κάθε ηλικίας.


PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση