Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάμεστη η αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης στην έκθεση για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου
Κατάμεστη η αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης στην έκθεση για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Κατάμεστη η αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης στην έκθεση για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Δείγμα πολιτισμού, αγάπης και αλληλεγγύης έδωσαν οι δημοσιογράφοι της , μέσω της έκθεσης της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου, που εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθους κόσμου, σήμερα το απόγευμα στην Βόλου, ενώ τα έργα ς πωλούνται όλα, υπέρ του ΕΕ Βόλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 – 21 Δεκεμβρίου 2018, καθημερινά 6.00 -9.00 μ.μ. Στην έκθεση, η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, παρουσίασε 61 φωτογραφίες του Βόλου, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά του λεωφορείου.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΘΕΣτΕΕ) με το Επικουρικό της Ταμείο και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και την Περιφερειακή Επιτροπή Αθλητικών Συντακτών Θεσσαλίας, μαζί με την Ένωση Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Βόλου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Σύλλογο ονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών ΕΕ Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, τη Λέσχη Κοινωνίας Βόλου και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ Μίλτο Μουστακαλή .

Στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου για τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Βόλος η πόλη μου», δεν “έπεφτε καρφίτσα” , παρουσία του εκπροσώπου του μητροπολίτη π. Μάξιμου Παπαϊωάννου, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, προέδρων και εκπροσώπων φορέων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προέδρων και εκπροσώπων συλλογικοτήτων, εκπαιδευτικών, γονέων, και άλλων συμπολιτών .

Όπως τονίστηκε, η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να ενισχυθεί η προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης Βόλου προκειμένου να αγοραστεί ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και όπως τονίστηκε, ο στόχος και η υλοποίηση του ονείρου, είναι πλέον κοντά.

«Δίνουμε έναν κοινό αγώνα με όλους για να αγοραστεί ένα λεωφορείο αγάπης. Για να δουν όσοι ζουν σε κλειστά κλουβιά, στολισμένα με λαμπάκια, ότι η κοινωνία έχει ανάγκες. Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Δημήτρης Χορταργιάς.

Ο πρόεδρος του επικουρικού ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας Σωτήρης Κέλλας εξήρε την προσπάθεια και τόνισε πως η πιο βαριά αναπηρία είναι το ακρωτηριασμένο πνεύμα και επισήμανε πως έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε κάθε φαινόμενο μισαναπηρίας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής πρότεινε η Ένωση Συντακτών, να καθιερώσει κάθε χρόνο μία εκδήλωση σε μία πόλη της Θεσσαλίας για τη στήριξη ενός φορέα, ενώ σαν πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, ευχαρίστησε από τη μία πλευρά τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και τους γονείς τους, για την ευκαιρία που έδωσαν ώστε να αναδειχθούν αξίες ,όπως η αλληλεγγύη και υποστήριξη και από την άλλη, όλα τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων που βοήθησαν και εξακολουθούν να βοηθούν

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας Ράνια Καρανικόλα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη ανταπόκριση και χαρακτήρισε την συμμετοχή του κόσμου «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα». «Είμαστε κοντά πολύ κοντά στον στόχο μας» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τη δημοσιογράφο Ελένη Παπαθανασίου για την βοήθειά της στην προσπάθεια αγοράς του λεωφορείου.
H διευθύντρια του σχολείου Φωτεινή , μετέφερε το μήνυμα των παιδιών, ότι ζουν ένα… όνειρο και δώρισε μέσω των παιδιών, δημιουργίες των ίδιων των μαθητών ως δώρο, τόσο στην Ελένη Παπαθανασίου, όσο και στον μουσικό και νομικό Γιώργο Μπελίρη, που συνόδευσε με μουσική την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε πως είναι τιμή να φιλοξενείται η έκθεση της Ελένης Παπαθανασίου στην Εξωραϊστική και χαρακτήρισε απίστευτο το γεγονός ότι σε αυτή την πόλη παραγκωνίζονται τα παιδιά με αναπηρία, αλλά γίνονται δαπάνες για στολισμούς και λαμπάκια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση