Κατάλληλο για πόση το νερό του Βόλου
Κατάλληλο για κάθε χρήση είναι το νερό στον Βόλο από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ , σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη , στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στη Λάρισα.
Όπως ανέφερε, από τις 676 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία, (175 το τελευταίο 24ωρο), το νερό στην πόλη του Βόλου κρίθηκε κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, για πόση, για μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις. Ωστόσο συστήνεται σε άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, να αποφεύγουν να πίνουν το νερό, εξαιτίας υψηλής περιεκτικότητας αλατιού, λόγω γεώτρησης.
Αντιθέτως στις Δημοτικές Κοινότητες Πορταριάς, Μακρινίτσας, Ιωλκού, Χανίων και Δράκειας, το νερό παραμένει ακατάλληλο για χρήση, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η χλωρίωσή του.
δείτε το σχετικό video