Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Κατάληψη στο κέντρο «Μόζα» έκαναν οι πρόσφυγες
Κατάληψη στο κέντρο «Μόζα» έκαναν  οι πρόσφυγες

Κατάληψη στο κέντρο «Μόζα» έκαναν οι πρόσφυγες

 Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και  ζητούν να μεταφερθούν σε διαμερίσματα

 Κατάληψη   στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Μόζα» έκαναν  από χθες το πρωί  δεκάδες πρόσφυγες,  διαμαρτυρόμενοι  για τις συνθήκες διαβίωσης  και ζητώντας να μεταφερθούν σε διαμερίσματα σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι  παιδιά και ενήλικες έχουν γεμίσει στο σώμα τους εξανθήματα, ενώ ένας 12χρονος δήλωσε ότι «αποκόμισε» μια μεγάλης έκτασης γρατσουνιά στην πλάτη, στις εγκαταστάσεις ντους του camp.

Οι πρόσφυγες, νεαρής ηλικίας, προχώρησαν  σε κατάληψη των εγκαταστάσεων, μπλοκάροντας την κεντρική είσοδο, απαγορεύοντας  κάποιον  να βγει ή να μπει.

Από τους 147 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο, σε κινητοποίηση φέρεται να προχώρησαν περίπου 20, ενώ το αίτημα για μεταφορά σε διαμερίσματα είναι καθολικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο βρέθηκε υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ έξω από τις εγκαταστάσεις «Μόζας» βρίσκεται περιπολικό της Αστυνομίας, η κατάσταση είναι ήρεμη.

Οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την  κινητοποίηση μέχρι να μεταφερθούν σε διαμερίσματα γιατί οι εγκαταστάσεις της περιοχής είναι ακατάλληλες, ενώ όπως έγινε έγινε γνωστό,  λόγω της κατάστασης, δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα στα προσφυγόπουλα .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Κέντρο Πρόληψης ψήφισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας - https://t.co/ZyIMAqr6g6 -

  • Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί  - https://t.co/uP401GMUjn -

  • Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/vQ0jFbdUSA -

"Αλιεύοντας" την είδηση