Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.
Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.

Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.

 

 

Σε επ' αόριστον κατάληψη της σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο προχωρούν οι , μετά την υπερψήφιση σχετικής πρότασης στη γενική  συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου, ο λόγος της κατάληψης δεν είναι άλλος από την εισαγωγή του άρθρου 36 στο Νομοσχέδιο για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Με το άρθρο 36, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο Ν. 4262/14 και μια σειρά υπουργικών αποφάσεων, τροποποιούνται οι διατάξεις της παραγράφου γ' του άρθρου 7 του ΠΔ 50/2001, που αφορούν προσόντα () πρόσληψης σε υς φορείς των υπαλλήλων της ς Ιχθυολογίας και καταργείται το ομώνυμο του τίτλου σπουδών του Τμήματος», αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Οι τονίζουν ότι το Τμήμα εντάσσει με πληρότητα την της Ιχθυολογίας στα αντικείμενα της Γεωπονικής επιστήμης και το περιεχόμενο σπουδών του είναι προσαρμοσμένο αποκλειστικά και μόνο σε θέματα υδροβιολογίας, ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας υδατοκαλλιεργειών και αλιείας, κατανεμημένα σε πέντε έτη σπουδών με τετράμηνη πρακτική και εκπόνηση πρωτότυπης διπλωματικής εργασίας, υπερκαλύπτοντας τους τις απ του Ν. 1474/84 για την εξασφάλιση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για την ειδικότητα της Ιχθυολογίας στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Για τους παραπάνω λόγους οι φοιτητές ζητούν από την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη την άμεση και καθολική απόσυρση του άρθρου 36 ή την προσθήκη εισαγωγικής παραγράφου στην οποία ρητώς να αναφέρεται το ομώνυμο του τίτλου σπουδών για την Ιχθυολογία το οποίο χορηγείται από το , Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και των ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ισότιμων σχολών της αλλοδαπής, με ειδίκευση ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε θέματα υδροβιολογίας, ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας ή αλιείας, σε ή ισότιμες με αυτά σχολές ή επιστημονικά εργαστήρια εφαρμοσμένης υδροβιολογίας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, όπως προβλέπεται από τον Ν.  4262/14.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση