Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.
Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.

Κατάληψη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ.

 

 

Σε επ’ αόριστον κατάληψη της σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο προχωρούν οι φοιτητές, μετά την υπερψήφιση σχετικής πρότασης στη γενική  συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού.

Όπως αναφέρεται σε του Φοιτητικού Συλλόγου, ο λόγος της κατάληψης δεν είναι άλλος από την εισαγωγή του άρθρου 36 στο Νομοσχέδιο για το Ενιαίο Κινητικότητας που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

«Με το 36, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο Ν. 4262/14 και μια σειρά υπουργικών αποφάσεων, τροποποιούνται οι διατάξεις της παραγράφου γ’ του άρθρου 7 του ΠΔ 50/2001, που αφορούν προσόντα (πτυχία) πρόσληψης σε δημόσιους φορείς των υπαλλήλων της ειδικότητας Ιχθυολογίας και καταργείται το ομώνυμο του τίτλου σπουδών του Τμήματος», αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι το Τμήμα εντάσσει με πληρότητα την ειδικότητα της Ιχθυολογίας στα αντικείμενα της Γεωπονικής επιστήμης και το περιεχόμενο σπουδών του είναι προσαρμοσμένο αποκλειστικά και μόνο σε θέματα υδροβιολογίας, ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας υδατοκαλλιεργειών και αλιείας, κατανεμημένα σε πέντε έτη σπουδών με τετράμηνη πρακτική άσκηση και εκπόνηση πρωτότυπης διπλωματικής εργασίας, υπερκαλύπτοντας τους τις απαιτήσεις του Ν. 1474/84 για την εξασφάλιση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για την ειδικότητα της Ιχθυολογίας στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Για τους παραπάνω λόγους οι φοιτητές ζητούν από την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη την άμεση και καθολική του άρθρου 36 ή την προσθήκη εισαγωγικής παραγράφου στην οποία ρητώς να αναφέρεται το ομώνυμο του τίτλου σπουδών για την Ιχθυολογία το οποίο χορηγείται από το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και των ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ισότιμων σχολών της αλλοδαπής, με ειδίκευση ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε θέματα υδροβιολογίας, ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας ή αλιείας, σε Πανεπιστήμια ή ισότιμες με αυτά σχολές ή επιστημονικά εργαστήρια εφαρμοσμένης υδροβιολογίας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, όπως προβλέπεται από τον Ν.  4262/14.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση