Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καταγγελία Αχ. Μπέου για “πάρτι” στα καύσιμα του Δήμου
Καταγγελία Αχ. Μπέου για “πάρτι” στα καύσιμα  του Δήμου

Καταγγελία Αχ. Μπέου για “πάρτι” στα καύσιμα του Δήμου

Για διαρροή πάνω από 200.000 στα καύσιμα το χρόνο, έκανε λόγο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στο πλαίσιο ενημέρωσης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος μίλησε για «πάρτι» που γίνονταν στα καύσιμα, εξηγώντας τον τρόπο που έγινε πλέον η προμήθεια των καυσίμων στο Δήμο και πως θα ελέγχονται.

Αρχικά αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο ζήτημα της αργίας, ενημερώνοντας το σώμα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει στο Δήμο η διαπιστωτική πράξη του Γ.Γρ. Αποκεντρωμένης, ωστόσο όπως είπε «Εντός των ημερών θα έρθει. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία αυτή την πράξη μπορώ να την προσβάλλω στο ΣτΕ εντός πέντε ημερών κι αν δεν έχει , τότε Δημοτική Ομάδα θα ορίσει προσωρινά τον αντικαταστάτη μου». Ο Αχ. Μπέος εκτίμησε ότι, αυτή η αργία δε θα διαρκέσει πάνω από δύο μήνες και χαρακτήρισε λυπηρό για κάποιους να ασχολούνται με το πρόβλημά του, να πιέζουν καταστάσεις και να κάνουν παρεμβάσεις εξωθεσμικές και να φτάνουν σε σημείο μέχρι και να απειλούν. Όπως υπογράμμισε «Αν θεωρούν ότι θα σταματήσει το κυνηγητό με τα σκάνδαλα γελιούνται.

Δυστυχώς για εσάς, μέχρι το 2019, θα συνεχίσει η ίδια πολιτική. Θα στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και θα ερχόμαστε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που με την συμμετοχή δημοσιογράφων αιρετών και δικαστικών λειτουργών έλεγχαν την πόλη. Δημοσιογράφοι που παίρνανε καταχωρήσεις αλλά ο Δήμος ξεκινά διαδικασίες για να βγάλει στο φως ποιοι και πως τα παίρνανε. Θα πω ενδεικτικά ότι, μετά από πολλά χρόνια, σε ένα πάρτι που γινότανε στα καύσιμα, πλέον ο Δήμος Βόλου μέσα από διεθνή διαγωνισμό υπέγραψε σύμβαση με την Agean. Τα καύσιμα θα μπαίνουν μόνο στα οχήματα του Δήμου, θα χρεώνονται σε υπαλλήλους με κάρτα και με ένα δαχτυλίδια θα μπαίνουν, αποτρέποντας μεγάλες διαρροές. Άδειες που δοθήκαν χωρίς σκοπό έχουν καταγγελθεί και προχωράμε στην κατάργηση. Θα ρθούμε σε σύγκρουση με τα με συμφέροντα».

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο Δήμος με την Coca Cola και την ΑΓΕΤ θα υπογράψει χορηγικά προγράμματα για παιδικές χαρές με πλήρη κάλυψη από τις εταιρείες, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, καταγγέλλοντας ότι έγινε παρέμβαση στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης κι Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Αθήνα για «βολέψουμε» όπως είπε «έναν σύντροφο και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Η Δημοτική Αρχή είναι που αυτή αποφασίζει, σχεδιάζει κι οργανώνει. Παρεμβάσεις τέτοιου είδους ας κάνει για την υπόλοιπη Ελλάδα η ΕΕΤΑΑ, για την πόλη μας θα κάνουμε εμείς».
Όσον αφορά στην υπόθεση των σφαγείων, κατήγγειλε ότι οι προηγούμενοι εκταμίευσαν προεκλογικά χρήματα για τα σφαγεία για να πληρώσουν υποχρεώσεις των σφαγείων στο Δημόσιο κι αντί αυτού πληρώθηκαν υπάλληλοι για να μην ψηφίσουν τον ίδιο. «Αυτοί ήταν. Τους πονάει. Ένα σύστημα που επί 40χρόνια λύμαιναν την πόλη. Κι αφού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το Δήμο, ξεκίνησαν έναν διωγμό στοχοποιώντας έναν άνθρωπο παρεμβαίνοντας ακόμη και στη δικαιοσύνη. Η Δημοτική Αρχή, είναι προετοιμασμένη, θα διοικηθεί όπως διοικείται μέχρι τώρα και δε θα έχει κανένα πρόβλημα».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ζήτησε από τον δήμαρχο, αν υπάρχουν υπόνοιες να προχωρήσει σε ΕΔΕ για να σταματήσουν να αιωρούνται διάφορα, με τον Αχ. Μπέο να απαντά ότι «υπάρχει διαρροή πάνω από 200.000 ετησίως και θέλουμε να το σταματήσουμε». Ο κ. Νάνος για τις χορηγίες, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να μην τις δεχτεί καθώς όπως είπε «Δεν πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος στις χορηγίες. Ο Βόλος ανήκει στις τέσσερις πόλεις της Ελλάδος που η αερορύπανση χτυπάει κόκκινο. Για την Coca Cola είναι δυνατόν πριν λίγες μέρες να εκδίδουμε και σήμερα να δεχόμαστε την χορηγία?» με τον Δήμαρχο να του απαντά ότι η Δημοτική Αρχή θα αποφασίσει.

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η έγκριση του νέου , σύμφωνα με τον οποίον καταργείται η θέση του Γενικού Διευθυντή του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Δημ. Πέγιος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, επιχείρησε να κάνει ένα νέο και μετά από πρόταση εσωτερικού συμβούλου, διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που κοινοποιήθηκε στην ΕΕΤΑΑ. Ως προς τη δομή, ο κ. Πέγιος ανέφερε ότι, δόθηκε βαρύτητα στον πολιτισμό και την παιδεία που έγιναν διευθύνσεις, όπως διεύθυνση έγινε και η δημοτική περιουσία καθώς όπως είπε «μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα. Ενώνουμε το τμήμα προμηθειών σε ένα και μια μελλοντική διεύθυνση θα είναι των βρεφονηπιακών σταθμών», ωστόσο πρόσθεσε ότι για τη σύσταση αυτής της Διεύθυνσης θα υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω νομοθετικών εργασιών.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι καταργείται η Γενική Διεύθυνση και μειώνονται τα τμήματα κατά έξι και τα γραφεία κατά δύο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου, διευκρίνισε ότι αυτός ο οργανισμός φτιάχτηκε από ένα γραφείο κι όχι από επιτροπή και ζητήθηκε η γνώμη κάποιων υπαλλήλων, ενώ δεν ψηφίστηκε από όλους τους υπαλλήλους, ενώ κατήγγειλε την κατάργηση της θέσης του Γενικού Διευθυντή.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής: “Ενόψει της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συζητείται το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ο σύλλογός μας επανέρχεται και ενημερώνει τους συναδέλφους αλλά και τους συνδημότες μας ευρύτερα για τις αρνητικές εξελίξεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα η ενδεχόμενη κατάργηση της θέσης Γενικού Διευθυντή σε έναν Δήμο μεγέθους όπως αυτό του Δήμου Βόλου και η Large αντιμετώπιση των προβλεπόμενων διευθύνσεων που αυξάνονται σε μία εποχή που το προσωπικό μειώνεται εάν ισχύσουν θα οδηγήσουν σε ιδιαίτερα βλαπτικές μεταβολές.

Εάν υλοποιηθούν αυτές οι επιδιώξεις το μόνο που θα επιβαρύνουν είναι η τσέπη των δημοτών ενώ ταυτόχρονα θα χειροτερέψουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εξάλλου για την επιβάρυνση των δημοτών ήδη φρόντισαν τα «σαΐνια» και οι «χουβαρδάδες» της Δημοτικής Αρχής αναθέτοντας απευθείας σε ιδιωτικό γραφείο την σχετική μελέτη ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αντίστοιχες εργασίες γίνονται πάντα από τους υπαλλήλους εξοικονομώντας έτσι χρήματα και τεχνογνωσία. Φυσικά το ίδιο έγινε και τώρα (οι υπάλληλοι έβγαλαν το φίδι από την τρύπα) απλά πετάχτηκαν χρήματα του βολιώτικου λαού. Κάτω από την πίεση του συλλόγου μας αλλά και αιρετών των τοπικών κοινωνιών η Δημοτική Αρχή ευτυχώς – μέχρι στιγμής – πήρε πίσω την σχεδιαζόμενη κατάργηση των πολυδύναμων τμημάτων στις τοπικές ενότητες.

Ο Σύλλογός μας καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να σταθούν υπεύθυνα απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην καθημερινή ζωή των δημοτών μας”.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, κατηγόρησε την κ. Στάχτου για παραπληροφόρηση κι έκανε λόγο για ψευδείς τοποθετήσεις και συνέχισε τονίζοντας ότι στόχος του ΟΕΥ είναι να γίνει πιο λειτουργικός απέναντι στους πολίτες και πιο αποτελεσματικός. Επίσης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε κατατεθεί ποτέ Ε9 κι όπως δήλωσε «Τέτοια σπέκουλα και προπαγάνδα μεταξύ των συμφερόντων της πόλης κι εργαζομένων, δεν έχει γίνει ποτέ. Το Ε9 ποτέ δεν είχε κατατεθεί. Είναι ντροπή αυτά που λέγονται. Η κ. Στάχτου έπαιρνε 30 ώρες υπερωρία και δεν πατούσε στην υπηρεσία της». Κλείνοντας τόνισε ότι ο Δήμος θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο, με παλιές πρακτικές.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, δήλωσε ότι ένας υποδειγματικά δομημένος οργανισμός δεν είναι αρκετός για να γίνει σωστά το έργο, προσθέτοντας ότι στο Δήμο υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Επίσης χαρακτήρισε εμφανής την ανυπαρξία έργων σε υποδομές κι όπως είπε «Μη θεωρούμε ότι μόνο με αυτό το κείμενο, ο Δήμος θα απογειωθεί. Εμείς θεωρούμε ότι η θέση του Γενικού Διευθυντή είναι απολύτως αναγκαία» Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ο κ. Πατσιαντάς τον κάλεσε να μη σταθεί στο γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής, είναι στέλεχος ενός κόμματος και τον Δήμαρχο να απαντά ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Βόλου δεν είχε Γενικό Διευθυντή ενώ ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η θέση του Γενικού Διευθυντή.

Η επικεφαλής της α΄ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος ΟΕΥ θα διαλύσει τον Δήμο καθώς δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός και φαίνεται να μην υπάρχει λογική, ενώ δεν υπάρχουν ακριβείς περιγραφές δομών. Επίσης έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις, ενώ διευκρίνισε ότι στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπήρχε Γενικός Διευθυντής.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, δήλωσε ότι είναι ο τελευταίος που θα στήριζε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τόνισε ότι πρόκειται για σημαντικό Οργανισμό και υποστήριξε τη διατήρηση της θέσης του Γενικού Διευθυντή.

Ο Αχ.Μπέος διευκρίνισε ότι ο κ. Νικηφόρου που ορίστηκε Γενικός Διευθυντής πριν καταργηθεί η θέση, είναι ένα αξιόλογο στέλεχος και δεν είναι προσωπικό θέμα, απλά η Δημοτική Αρχή κρίνει ότι αυτή θέση δεν χρειάζεται.

Συνεχίζοντας ο κ. Μιτζικός είπε «Αν δεν ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα είχατε πρόβλημα» ενώ σχολιάζοντας τον Οργανισμό πρόσθεσε «Πρώτα βρίσκουμε τις δομές και μετά βάζουμε τα πρόσωπα κι όχι αντίστροφα. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε αξιωματικούς χωρίς στρατιώτες».
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι οι ΟΕΥ αποτελούν συνέχεια για εξειδίκευση του Καλλικράτη για την επιχειρηματική δράση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και κουβαλά το ίδιο αντιλαϊκό περιεχόμενο.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαρς, ανέφερε ότι η θέση του Γενικού Διευθυντή είναι αυτή που δίνει τη συνέχεια στο Δήμο, δηλώνοντας ότι, είναι αδιευκρίνιστο πως δημιουργήθηκε ο ΟΕΥ με ποιο πλάνο. Επίσης σημείωσε ότι, αποδιοργανώνονται τα τμήματα και οδηγούνται σε απαξίωση από τη μη παραγωγή έργου και ο στόχος είναι να πάνε στον ιδιώτη. «Μέσα από την ανάγνωση του ΟΕΥ διαπιστώνεται ότι υπάρχουν εμπλεκόμενες δραστηριότητες.

Για τα Σφαγεία

Εν τω μεταξύ, τη δέσμευση ότι η Δημοτική Αρχή θα φέρει ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον των Σφαγείων, προκειμένου να μην είναι ζημιογόνα, έδωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, με αφορμή ανάκληση της υπ' αριθμ.552/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου περί «Συμμετοχής του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Σφαγεία Βόλου Α.Ε.».

Ο Αχ. Μπέος, ανέφερε ότι τα Σφαγεία, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο Δήμο και πρέπει να σταματήσει αυτό το πανηγύρι, ενώ πρόοσθεσε: «η νέα Δημοτική Αρχή, δεν έχει πελατειακές σχέσεις με κανέναν. Πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία και δεν έχουμε καμία σχέση με το παρελθόν. Θα φέρουμε ολοκληρωμένη σχέση για τον μέλλον των σφαγείων για να μην είναι ζημιογόνα. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών».

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, ζήτησε να αναβληθεί το θέμα των Σφαγείων, προκειμένου να γίνει μια συζήτηση και με τους άλλους μετόχους κι επανέλαβε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της τοπικής ανάπτυξης, των χρεών και των αδειών.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, ανέφερε ότι η παράταξή του ήταν κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και τόνισε την αναγκαιότητα ο Δήμος να κοιτάξει τι πιστοποιήσεις έχουν τα σφαγεία σε ότι αφορά στη δημόσια υγεία.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Χαυτούρας, κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της , γεγονός ππου ενόχλησε την κ. Οικονόμου η οποία είπε ότι λυπάται για τα όσα ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

Κόντρα Μπέου – Κανελλή

Κόντρα ξέσπασε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή, με να εξαπολυθούν βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν για φασίστες και κουκούλες.

Σχολιάζοντας σεξουαλικά υπονοούμενα που αφέθηκαν πιο πριν, ο Νίκος Κανελλής κατηγόρησε τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ότι αυτό είναι ρατσισμός ύψιστης μορφής, με αποτέλεσμα να γελάσουν ειρωνικά σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να του επιτεθούν, κατηγορώντας τον ότι πάει στις πορείες και φοράει κουκούλες και ο ίδιος είναι φασίστας.

Ο Νίκος Καννελής αντέδρασε και ζήτησε το λόγο, που δεν του δίνονταν, οπότε παρενέβη ο δήμαρχος που του είπε «μεγαλύτεροι φασίστες είναι κάτι τσογλάνια σαν κι εσένα, που φοράνε κουκούλες και τα σπάνε», κατηγορία που επανέλαβε δύο φορές, διότι ο Ν. Κανελλής του το ζητούσε για να γραφεί στα πρακτικά.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος συνέχισε ότι «εμείς είμαστε δημοκράτες με οικογένειες και δεν καταστρέφουμε περιουσίες πολιτών».

Ο Ν. Κανελλής ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει, αλλά τελικά δεν του δόθηκε, τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Ψήφισμα για τους βανδαλισμούς

Επίσης, εκδόθηκε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή τα περιστατικά καταστροφής και βανδαλισμών τόσο της δημοτικής περιουσίας, όσο και της περιουσίας των Βολιωτών.

Στο ψήφισμα αναφέρεται: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποδοκιμάζει με έμφαση περιστατικά καταστροφής και βανδαλισμών τόσο της δημοτικής περιουσίας, όσο και της περιουσίας των συμπολιτών μας και ζητεί τη λήψη μέτρων για τη μελλοντική αποτροπή τους.

Το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και όλων των πολιτικών και κοινωνικών ομάδων και κινημάτων να διαδηλώνουν εκφράζοντας θέσεις, απόψεις, αιτήματα και διεκδικήσεις, είναι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό, αλλά απόλυτα σεβαστή πρέπει να είναι και η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας μας αυτό να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σεβασμό στην ζωή, την προσωπικότητα και την περιουσία των άλλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να δείχνουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας, καταστροφών και λεηλασιών και από τους πολίτες να εκφράζουν, με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο, την αντίθεσή τους σε τέτοια φαινόμενα, απορρίπτοντας κάθε μορφή απειλών, αυτοδικίας και τραμπουκισμών από όπου και αν προέρχονται, που κατατείνουν στην τρομοκράτησή τους και στην επιβολή κλίματος φοβίας, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Η Δημοτική περιουσία είναι ιδιοκτησία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και έτσι οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε και να την υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση