Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταγγελία ΔΑΣ -ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στο Δήμο Σκοπέλου
Καταγγελία ΔΑΣ -ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στο Δήμο Σκοπέλου

Καταγγελία ΔΑΣ -ΟΤΑ για εργατικό ατύχημα στο Δήμο Σκοπέλου

Σε κτγγελία για εργατικό στο Δήμο Σκοπέλου σήμερα το πρωί, με έναν συμβασιούχο εργαζόμενο – συνοδό απορριμματοφόρου, ο οποίος υπέστη κάκωση γονάτου, όταν γλίστρησε από το “πέδιλο” του οχήματος προβαίνει η ΟΤΑ ς.

Όπως αναφέρουν σ΄ αυτό συνετέλεσαν σίγουρα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (βροχή), οι οποίες και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην εκτέλεση του προγράμματος, αλλά και το γεγονός ότι στους περιβάλλοντες χώρους των κάδων δημιουργείται ολισθηρότητα και από εκτεθειμένα απορρίμματα.

Σημειώνουν ότι το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της ς αλλά και ολόκληρης της χς.

Εκτιμούν πως η συχνότητά τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων της εργασίας, που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

“Καταγγέλλουμε επίσης την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το , που πλέον δεν μπορεί να επιτελέσει ακόμη και βασικές λειτουργίες όπως η ακτινογραφία, με αποτέλεσμα οι να απευθύνονται σε ιδιωτικό φορέα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγεία τους.

Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση, καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα τη μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας του νησιού, τη Δημοτική Αρχή Βασιλούδη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και από τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας” καταλήγουν χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση