Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη τριών ετών σε 39χρονη Βολιώτισσα για χρέη στην εφορία
Καταδίκη τριών ετών σε 39χρονη Βολιώτισσα για χρέη στην εφορία

Καταδίκη τριών ετών σε 39χρονη Βολιώτισσα για χρέη στην εφορία

“Βροχή” έπεσαν χθες οι ποινές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για χρέη προς την σε βάρος επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, με τις καταδίκες να κυμαίνονται από έναν χρόνο έως και τρία έτη.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο επέβαλλε φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με δικαίωμα άσκησης έφεσης, σε 39χρονη Βολιώτισσα ιδιοκτήτρια επιχείρησης που πλέον έχει κλείσει.

Η γυναίκα εμφανίζονταν ως διαχειρίστρια Ετερόρρυθμης Εταιρίας αναλαμβάνοντας με ιδιωτικό συμφωνητικό την διαχείριση από συγγενικό της πρόσωπο, φτάνοντας να χρωστά στην που άγγιζε τις 400.000, το οποίο βεβαιώθηκε από τις 31 Μαρτίου του 2017, μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν προηγούμενα χρόνια, όπως το 2009 και το 2010, ενώ το 2009 η επιχείρηση έβαλε λουκέτο και μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η κατηγορούμενη εκπροσωπήθηκε στη δίκη από πληρεξούσιο συνήγορο που υποστήριξε πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει το παραπάνω χρέος, ενώ ουσιαστικά είχε άγνοια για τα οικονομικά της εταιρίας, καθώς ποτέ ουσιαστικά δεν είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση της.

Στη δεύτερη περίπτωση με 12 μήνες μετατρέψιμους προς 5€ ημερησίως τιμωρήθηκε ένας 67χρονος Βολιώτης για ατομικά χρέη, όπως εισοδήματος κ.α. στο Δημόσιο, συνολικού ύψους 107.000€.

Το χρονικό διάστημα δημιουργίας των χρεών ήταν από τις 31-5-2015 έως και τη 1-10-2018, με τον κατηγορούμενο να δικάζεται, και τελικά να καταδικάζεται ερήμην από το δικαστήριο.

Επιπλέον ενός έτους μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε μέλος Ομόρρυθμης Εταιρίας 60 ετών από το Βόλο για χρέη προς την εφορία που έφταναν γύρω στις 172.000€.

Το δημιουργήθηκε από τις 29-6-2014 έως και τη 1-3-2019, με τον άνδρα να τιμωρείται ερήμην από την έδρα.

Τέλος η ίδια ποινή, αλλά με τριετή και δικαίωμα άσκησης έφεσης επιβλήθηκε στον αδελφό του παραπάνω κατηγορούμενου 46 ετών για χρέος 127.000€, ποσό που μαζεύτηκε το χρονικό διάστημα από 31-3-2018, έως 29-1-2019.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο που ανέφερε πως είχαν καταθέσει προσφυγές από τις οποίες παρέστησαν μόνο στη μία που κρίθηκαν αθώοι, αλλά έκτοτε δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τις υπόλοιπες, για λόγους οικονομικής δυσχέρειας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο πελάτης του μετά από τακτικό έλεγχο που του έγινε από την εφορία καρεψε τα φορολογικά στοιχεία, έχοντας το δικαίωμα να το πράξει, αλλά εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν μπορούσε τόσο αυτός, όσο και ο αδελφός του να υποστηρίξουν με την αθωότητα τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση