Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη του ρατσισμού από μαθητές σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία
Καταδίκη του ρατσισμού από μαθητές σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία

Καταδίκη του ρατσισμού από μαθητές σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία

Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στην επίσημη εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη «Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δημήτρης Κόκκινος αναφερόμενος στο στόχο της εκδήλωσης είπε το μήνυμα που θέλουν να στείλουν αφορά στην ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων κι όχι μόνο, στα ζητήματα των διακρίσεων και της καθημερινής μας ς.

Τόνισε ότι το σχολείο και η εκπαίδευση ως θεσμός να δείχνει το παράδειγμα στα και τι κάνει ως θεσμός της ς.

Τέλος σημείωσε πως για τη διαιώνιση ρατσισμού το ζήτημα είναι πως αντιδρούμε εμείς στην καθημερινή μας πρακτική.

Η Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας δήλωσε ότι κάθε σχολείο με τέτοιου είδους μήνυμα οφείλει να διατρανώνει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους καταστάσεις που υποβαθμίζουν το ανθρώπινο στοιχείο.

Οι μαθητές πρόσθεσε περνούν πολλά μηνύματα και οι συνάδελφοι συμβάλλουμε γιατί ο ρόλος του σχολείο είναι να αναδεικνύει το ανθρώπινο την γνώση και να παραγκωνίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί τον μαθητή σε αντίθετες καταστάσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ενώ έξω από το αμφιθέατρο υπήρχε έκθεση φωτογραφιών των μαθητών με θέμα τον ρατσισμό.

Μηνύματα κατά του ρατσισμού έστειλαν και οι μαθητές και συγκεκριμένα ο Μάρκος Ντόνας από τη Β' λυκείου δήλωσε ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό και ομορφαίνει τη ζωή.

Η Μπρισίλντα Τσουλχάι από την Αλβανία τόνισε ότι πάντα υπάρχει ρατσισμός σε κάθε γενιά και ηλικία. Όπως είπε “Είναι στον άνθρωπο. Εγώ έχω βιώσει ρατσισμό”.

Ο Νικόλαος Δεσύπρης επίσης , είπε ότι, δεν αποδέχεται πάντα η νέα γενιά το διαφορετικό, ενώ και η Αγγελική Βοβότη, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αντιδρούμε στο διαφορετικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ς.

Ο καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθέριος Πλαβός ενημέρωσε πως πριν ενάμιση μήνα είχαν απευθύνει  πρόσκληση στα για διαγωνισμό ς με θέμα “Πείτε ΟΧΙ στον ρατσισμό” και συμμετείχαν τέσσερα με πολλαπλές συμμετοχές και σήμερα βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες.

Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στη Ν. Ζηλανδία και ήταν ρατσιστικό.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους που δέχονται την βία του ρατσισμού. Ο ρατσισμός έχει την πηγή του στον φασισμό που είναι μέρος του συστήματος, ένα σύστημα που λειτουργεί στην εγκατάλειψη. Καλούμε τους μαθητές να καταδικάσουν κάθε φασιστική φωνή στα σχολεία να δημιουργήσουν μια κοινωνία που η παιδεία και η εργασία θα είναι δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση