Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη οπαδού του Ολυμπιακού Βόλου για κατοχή φωτοβολίδας
Καταδίκη οπαδού του Ολυμπιακού Βόλου για κατοχή φωτοβολίδας

Καταδίκη οπαδού του Ολυμπιακού Βόλου για κατοχή φωτοβολίδας

Την ευθύνη σε άλλους γι τη φωτοβολίδ που κρατούσε στα χέρια όταν συνελήφθη από αστυνομικούς, έριξε ένας 23χρονος Βολιώτης, καθώς όπως είπε στο Δικαστήριο του την έβαλαν άγνωστοι στη τσέπη χωρίς να το αντιληφθεί.

Η παραπάνω δικαιολογία δεν έπεισε τον δικαστή του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και έφεση, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μεταεφηβικής ηλικίας.

Παράλληλα η έδρα του απαγόρεψε για δύο χρόνια να προσέρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς του , ενώ διέταξε να μεταβαίνει δύο ώρες πριν το παιχνίδι στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, να παραμένει εκεί κατά τη διάρκεια του ματς, και να αποχωρεί δύο ώρες μετά τη λήξη του.

Ο κατηγορούνταν για κατοχή φωτοβολίδας και για του αθλητικού νόμου, φέρεται στις 17 Δεκεμβρίου του 2015 στις δύο το μεσημέρι έξω από το Στάδιο, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον να κρατά στα χέρια του μια φωτοβολίδα.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως του την έβαλαν άλλοι οπαδοί στη τσέπη, αφού ένιωσε κάτι και έψαξε με το χέρι του το του, φοβούμενος ότι “έκανε φτερά”.

Αυτό που βρήκε μέσα ήταν ένα βεγγαλικό το οποίο το έβγαλε και το κρατούσε στα χέρια, την ώρα που περνούσε μια κλούβα με αστυνομικούς, που τον είδαν και τον συνέλα.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από αυτά που ανέφερε ο άνδρας, κρίνοντας τον ένοχο και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή.

"Αλιεύοντας" την είδηση