Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου
Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Η υπόθεση της φωτιάς που είχν βάλει δύο νεροί κρατούμενοι σε θάλαμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Ανηλίκων Βόλου, καθώς τους επιβλήθηκε η του μονοετούς ποινικού σωφρονισμού, αλλά και η παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να συμπληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Αναλυτικότερα, ένας 20χρονος σικής καταγωγής και ένας 19χρονος Έλληνας, κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείς από κοινού, και για φθορά με φωτιά από κοινού.

Οι δύο νεαροί που κρατούνταν στο , με τις κατηγορίες της ς και του βιασμού, στις 20 Οκτωβρίου του 2015, βραδινές ώρες (22:50), έβαλαν φωτιά με αναπτήρα σε στρώματα κρεβατιών του πρώτου θαλάμου.

Η πυρκαγιά λόγω των εύφλεκτων υλικών, από τα οποία ήταν κατασκευασμένα τα στρώματα, πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να κατασβεστεί πλήρως.

Καταστράφηκαν συνολικά πέντε στρώματα και υπέστησαν ζημιές οι γυψοσανίδες του πρώτου θαλάμου.

Σημειώνεται πως ο 20χρονος αλλοδαπός αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, και μένει στο Ηράκλειο της ς, ενώ ο 19χρονος Έλληνας εκτίει , στις φυλακές Αυλώνα.

ια τις παραπάνω πράξεις τους, το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, επέβαλλε και στους δύο την ποινή του ποινικού σωφρονισμού για ένα έτος, αλλά και την παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να φτάσουν σε ηλικία τα 21 χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση