Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου
Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Καταδίκη νεαρών που είχαν βάλει φωτιά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Η υπόθεση της φωτιάς που είχαν βάλει δύο νεαροί κρατούμενοι σε θάλαμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μονομελούς Ανηλίκων Βόλου, καθώς τους επιβλήθηκε η ποινή του μονοετούς ποινικού σωφρονισμού, αλλά και η παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να συμπληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Αναλυτικότερα, ένας 20χρονος Ρωσικής καταγωγής και ένας , κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείς από κοινού, και για φθορά με από κοινού.

Οι δύο νεαροί που κρατούνταν στο , με τις κατηγορίες της ληστείας και του βιασμού, στις 20 Οκτωβρίου του 2015, βραδινές ώρες (22:50), έβαλαν με αναπτήρα σε στρώματα κρεβατιών του πρώτου θαλάμου.

Η λόγω των εύφλεκτων υλικών, από τα οποία ήταν κατασκευασμένα τα στρώματα, πήρε διαστάσεις, με να χρειαστεί αρκετός μέχρι να κατασβεστεί πλήρως.

Καταστράφηκαν συνολικά πέντε στρώματα και υπέστησαν ζημιές οι γυψοσανίδες του πρώτου θαλάμου.

Σημειώνεται πως ο 20χρονος αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, και μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ο εκτίει ποινή, κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα.

Για τις παραπάνω πράξεις τους, το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, επέβαλλε και στους δύο την ποινή του ποινικού σωφρονισμού για ένα έτος, αλλά και την παρακολούθηση τους από επιμελητή ανηλίκων, μέχρι να φτάσουν σε ηλικία τα 21 χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση