Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη με αναστολή σε τρεις κρατούμενους της Κασσαβέτειας που προκάλεσαν ζημιές στη φυλακή
Καταδίκη με αναστολή σε τρεις κρατούμενους της Κασσαβέτειας που προκάλεσαν ζημιές στη φυλακή

Καταδίκη με αναστολή σε τρεις κρατούμενους της Κασσαβέτειας που προκάλεσαν ζημιές στη φυλακή

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκαν χθες οι τρεις Έλληνες κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβέτειας που κατηγορούνταν για φθορά ξένης περιουσίας και για απειλή. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 20χρονο και τον 18χρονο σε οκτώ μηνών με (τον μικρότερο), ενώ μετέτρεψε τη ποινή του 20χρονου προς 5 ευρώ την ημέρα. Ο δεύτερος 20χρονος τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες για απειλή, μετατρέψιμη προς 5€ ημερησίως.

Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ανακοινώθηκε στους τρεις νεαρούς ότι διώκονται πειθαρχικά, καθώς έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών (χασίς) στο χώρο της ς, και τιμωρήθηκαν με μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι κρατούμενοι που εκτίουν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, βγήκαν εκτός εαυτού και προκάλεσαν ζημιές σε καρτοτηλέφωνο, στη πυροσβεστική φωλιά, ενώ έσπασαν και τζάμια της ς.

Παράλληλα απείλησαν τον αρχιφύλακα που έσπευσε να τους σταματήσει μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ότι θα βάλουν φωτιά στο κτίριο.

Οι τρεις στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Αλμυρού, όπου κρατήθηκαν όλη την υιπη μέρα και χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν για τις πράξεις τους.

Τα δύο 20 και 18 ετών, στην απολογία τους ενώπιον του Μονομελούς υποστήριξαν πως βγήκαν εκτός ελέγχου, εξαιτίας του εκνευρισμού τους, όταν πληροφορήθηκαν πως θα μεταχθούν σε άλλο σωφρονιστικό .

Ο δεύτερος 20χρονος που τιμωρήθηκε με τους τέσσερις μήνες για απειλή, ισχυρίστηκε πως αυτός δεν έκανε καμιά καταστροφή, αλλά αντίθετα προσπάθησε να τους συγκρατήσει χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση