Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη λογιστή που φέρεται να έκανε τα 100 τετραγωνικά σπιτιού…300
Καταδίκη λογιστή που φέρεται να έκανε τα 100 τετραγωνικά σπιτιού…300

Καταδίκη λογιστή που φέρεται να έκανε τα 100 τετραγωνικά σπιτιού…300

Με φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή και έφεση, πλήρωσε τη διαμάχη που είχε με ζευγάρι πελατών του, ένας Βολιώτης που βρέθηκε στο εδώλιο για , αφού τον κατηγόρησαν πως αλλοίωσε τη δήλωση Ε9, με αποτέλεσμα η εφορία να τους επιβάλλει φορολογικό πρόστιμο ύψους 12.000!

Ειδικότερα το Νοέμβριο του 2015 ζευγάρι που διατηρούσε κατάστημα στο Βόλο συνεργαζόταν χρόνια με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε τους κωδικούς του TAXISNET, καθώς ο άνδρας και η σύζυγος του δεν γνώριζαν από υπο.

Στο μεταξύ προέκυψε κάποια διαφωνία με τον λογιστή και το ζευγάρι θέλησε να απευθυνθεί σε άλλο φοροτεχνικό για να φροντίζει τα της εφορίας.

Έτσι του ζήτησαν να τους παραδώσει τους κωδικούς εισόδου, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην εφορία βγάζοντας νέους κωδικούς.

Την επόμενη ημέρα από την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν πειραγμένη η δήλωση Ε9 και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η εφορία τους είχε επιβάλλει πρόστιμο για ανακριβή δήλωση ύψους 12.000€ μαζί με τις προσ, αφού αντί για 100 τετραγωνικά που ήταν η κύρι τους, “αυξήθηκε” από τον κατηγορούμενο στα 300…

Το ζευγάρι πήγε στην εφορία κάνοντας τροποποιητική δήλωση και κατάφερε τελικά να τη γλιτώσει με μόλις 200 ευρώ, αντί για τα 12.000 που τους ζητούσε το ταμείο, ενώ υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του λογιστή.

Ο φοροτεχνικός που ήταν παρών στο Δικαστήριο στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έκανε σε καμία περίπτωση, καθώς είναι επαγγελματίας με χρόνια εμπειρία στον κλάδο και δεν θα αμαύρωνε το όνομα του με μια τέτοια πράξη, βάζοντας τα χέρια του για να βγάλει τα μ του.

Τελικά το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα του, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, κάτι που ο έκανε και αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση