Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 9 μηνών με αναστολή σε 56χρονο στο Βόλο για τη χρήση πλαστού πτυχίου
Καταδίκη 9 μηνών με αναστολή σε 56χρονο στο Βόλο για τη χρήση πλαστού πτυχίου

Καταδίκη 9 μηνών με αναστολή σε 56χρονο στο Βόλο για τη χρήση πλαστού πτυχίου

Που εργάζοντν ως επιστάτης σε εκπιδευτική δομή του Νομού και τ είναι

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου εκδικάστηκε υπόθεση πλαστού πτυχίου, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση της 53χρονης Βολιώτισσας καθαρίστριας, που είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 10 ετών για χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού, με τον 56χρονο κατηγορούμενο να “πέφτει στα μαλακά” με 9 μήνες φυλάκιση με τριετή .

Σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου δεν προκλήθηκε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο από την ενέργεια του 56χρονου, που εργαζόταν ως επιστάτης σε υπηρεσία που σχετίζεται με την εκπαίδευση στη Μαγνησία, με να αθωωθεί για την κατηγορία της απάτης.

Ο  κατηγορούμενος είχε προσληφθεί στη δουλειά, καταθέτοντας ως αποδεικτικό σπουδών πτυχίο από το Τμήμα Μηχανοτεχνιτών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου, όπου αναγράφονταν το 1980 ως χρόνος απόκτησης του.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015, η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο γνησιότητας τίτλων σπουδών, ανακαλύπτοντας πως ο 56χρονος δεν είχε τελειώσει τη σχολή του, καθώς είχε μείνει από στο τρίτο έτος.

Παρόλα αυτά το έγγραφο που παρουσίασε στην υπηρεσία, έμοιαζε καθόλα νόμιμο με σφραγίδες, μεγαρόσημα και όλα όσα προβλέπει ο νόμος…

Μετά από τη συγκεκριμένη διαπίστωση ο 56χρονος απολύθηκε από τη θέση του, και σήμερα βρίσκεται στην ανεργία.

Στην του ο άνδρας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενος πως απέκτησε κανονικά τον τίτλο σπουδών, παρακολουθώντας τα μαθήματα του από το 1976 έως και το 1980.

Ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του πρότεινε την αθώωση του για την κατηγορία της απάτης, όμως ζήτησε να κριθεί ένοχος για χρήση πλαστού εγγράφου και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Επιπλέον πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αίτιων, λέγοντας πως σκοπός του ήταν να επιβιώσει μέσω της εργασίας του.

Τελικά το Δικαστήριο απέρριψε την πρόταση για ελαφρυντικά, καταδικάζοντας τον σε φυλάκιση 9 μηνών με τριετή και , αθωώνοντας τον παράλληλα για την κατηγορία της απάτης, και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση