Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 42χρονου για κλοπές στο Βόλο που ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα και τρώει από τα σκουπίδια
Καταδίκη 42χρονου για κλοπές στο Βόλο που ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα και τρώει από τα σκουπίδια

Καταδίκη 42χρονου για κλοπές στο Βόλο που ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα και τρώει από τα σκουπίδια

Σε 12 μήνες φυλακή μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα – Θα πληρώσει όταν πάρει το ΚΕΑ

Στην καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εναπόθεσε τις ελπίδες του, προκειμένου να παραμείνει εκτός φυλακής ένας 42χρονος από το Βόλο, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση ενός έτους μετατρέψιμη προς 5 την ημέρα, για κλοπές.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε επανειλημμένα την επιείκεια του Δικαστηρίου, λέγοντας πως η ζωή του είναι μια κόλαση, αφού είναι άνεργος, δεν έχει καθόλου χρήματα, μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα εδώ και τέσσερις μήνες, το μεσημέρι σιτίζεται από τον Άγιο Νικόλαο, και το βράδυ ψάχνει στα για να φάει…

Πρόσθεσε ότι προσπαθεί να βρει εργασία, αλλά δεν τα καταφέρνει, και ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τις πράξεις του.

Επιπλέον στην απολογία του είπε πως μόνο αυτός αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο 64χρονης δύο τσάντες με είδη κομμωτηρίου και περις μαλλιών αξίας 300€, καθώς και από φορτηγό ιδιοκτησίας 41χρονου, 160€, χωρίς τη συμμετοχή του 38χρονου φίλου του, που βρέθηκε και αυτός ως κατηγορούμενος στο Δικαστήριο.

Αποδέχθηκε τις πράξεις που του αποδίδονταν, λέγοντας πως δεν θυμάται λεπτομέρειες αφού παίρνει φάρμακα, και εμφανίστηκε διατεθειμένος να αποζημιώσει τα τα…

Ο 38χρονος συγκατηγορούμενος του, δήλωσε πως δεν έχει σχέση με τις παράνομες πράξεις, καθώς πήγε προχθές το πρωί στο σπίτι του δράστη για καφέ μετά από πρόσκληση του ίδιου, και εκεί που καθόταν, μπήκε η αστυνομία συλλαμβάνοντας και αυτόν.

Ο της έδρας ζήτησε την αθώωση του 38χρονου, αφού δεν προέκυψε η εμπλοκή του στις κλοπές, και την ενοχή του 42χρονου που ομολόγησε προτείνοντας να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα.

Η Πρόεδρος δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση επιβάλλοντας την παραπάνω ποινή, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει πως θα καταβάλει το της μετατροπής όταν λάβει τα χρήματα από το ΚΕΑ, σε λίγες ημέρες, με τον 42χρονο να ασκεί έφεση και να αφήνεται ελεύθερος.

Παράλληλα από την εξέταση του ποινικού του μητρώου διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί πάνω από μια φορά για διάφορα , με το σύνολο των ποινών να φτάνουν τα 5 χρόνια.

Από το ποσό των 160€ που έκλεψε από το φορτηγό του 41χρονου, βρέθηκαν πάνω του 50€, ενώ οι τσάντες με τα είδη περις μαλλιών και εργαλεία κομμωτηρίου, βρέθηκαν στο σπίτι του, και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση