Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 40χρoνου που έριξε “κουτουλιά” σε αστυνομικό στον Άναυρο
Καταδίκη 40χρoνου που έριξε “κουτουλιά” σε αστυνομικό στον Άναυρο

Καταδίκη 40χρoνου που έριξε “κουτουλιά” σε αστυνομικό στον Άναυρο

Φτηνά τη γλίτωσε ένας 40χρονος άνδρας, ο οποίος έριξε “κουτουλιά” σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ προχθές το μεσημέρι, τον εξύβρισε, ενώ απείλησε και έναν ακόμα αστυνομικό πως θα μάθει που μένει και θα πάει σπίτι του να τον βρει, καθώς τιμωρήθηκε χθες από το Βόλου σε φυλάκιση 22 μηνών με τριετή αναστολή και .

Ο άνδρας που βρέθηκε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για , , εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ζήτησε συγγνώμη από το και τους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά του, αποδίδοντάς την στο οξύθυμο του χαρακτήρα του, αλλά και στο γεγονός του θανάτου του αδελφού του, το προηγούμενο διάστημα.

Παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος, λέγοντας πως διέθετε πάνω του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα και διαβατήριο- εξηγώντας πως γνώριζε τον αστυνομικό που χτύπησε, αφού μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά.

Ανέφερε πως βρέθηκε στο του Αναύρου περιμένοντας να μεταβεί στον οδοντίατρο για να υποβληθεί σε επέμβαση  και πρόσθεσε πως είναι αρραβωνιασμένος,  διαμένοντας μόνιμα στη Γερμανία.

Εκεί μένουν ο αδελφός και η αδελφή του, λειτουργώντας κατάστημα ς  και στο Βόλο γύρισε πριν από περίπου έξι μήνες, όπου εργάζεται σε επιχείρηση ως ηλεκτροσυγκολλητής.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την κουτουλιά,  στην κατάθεσή του  είπε πως έλαβαν κλήση για χρήση ναρκωτικών στην περιοχή του Αναύρου και σπεύδοντας εκεί δεν βρήκαν τίποτα.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο στο της περιοχής, όπου βρίσκονταν ο 40χρονος μαζί με άλλους τρεις.

Του ζήτησε τα στοιχεία του, με τον άνδρα να του γυρίζει τη πλάτη και να φεύγει, αρνούμενος να το κάνει. Τότε τον πλησίασε  και ο 40χρονος γύρισε απότομα ρίχνοντας του κεφαλιά στα δόντια. Αυτός ζαλίστηκε και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε τα χέρια του σε κάποια κάγκελα και αντιστέκονταν στη σύλληψη.

Παράλληλα τους έβριζε χυδαία, κάτι που συνέχισε και στο που μεταφέρθηκε. Ο αστυνομικός κατάθεσε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του έγινε ακτινογραφία στα δόντια, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι ιδιαίτερο, με τον 40χρονο στη συνέχεια να του ζητάει συγγνώμη για το χτύπημά του.

Ένας δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ στην κατάθεσή του  είπε πως ο 40χρονος τον απείλησε  λέγοντας πως θα μάθει που μένει και θα πάει στο σπίτι του, απειλώντας τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του.

Επιπλέον για να καταφέρουν να του περάσουν χειροπέδες, χρειάστηκε να πέσουν στο έδαφος παλεύοντας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του  και το τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή, με την πρόεδρο να του εφιστά την προσοχή από εδώ και πέρα, αφού εξάντλησαν την επιείκεια τους στην τιμωρία που του επέβαλαν.

Ο 40χρονος άσκησε έφεση και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση