Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 18 μηνών με αναστολή σε 35χρονο Αλβανό για αντίσταση
Καταδίκη 18 μηνών με αναστολή σε 35χρονο Αλβανό για αντίσταση

Καταδίκη 18 μηνών με αναστολή σε 35χρονο Αλβανό για αντίσταση

Στ “μαλακά” έπεσε ο 35χρονος Αλβανός που κάθισε χθες στο “σκαμνί” του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για κατά της Αρχής και για απλή σωματική βλάβη από πρόθεση, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή 18 μηνών με αναστολή και για την πρώτη κατηγορία και να τον αθωώνει για την δεύτερη, καθώς ο που έπαθε διάστρεμμα δεν υπέβαλλε εναντίον του μήνυση.

Παράλληλα ο 31χρονος συγκατηγορούμενος του, κρίθηκε αθώος για την απλή σωματική βλάβη.

Οι δύο στην απολογία τους υποστήριξαν πως φοβήθηκαν όταν είδαν περίπου 10 άτομα να τους ζητούν να σταματήσουν για να τους ελέγξουν παρουσιαζόμενοι ως αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να διαφύγουν, αφού δεν εντόπισαν κάποιο διακριτικό της αστυνομίας πάνω τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των αλλοδαπών είπε οι αστυνομικοί δεν είχαν την ανάλογη περιβολή, φορώντας μόνο τα πολιτικά τους ρούχα και έτσι οι πελάτες του φοβήθηκαν και επιχείρησαν να φύγουν, καθώς η περιοχή όπου τους έγινε ο έλεγχος στα Κάτω Λεχώνια είναι ερημική και χωρίς φωτισμό, ενώ το ρολόι έδειχνε 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον επικαλέστηκε τη σωματική τους διάπλαση για να πείσει το δικαστήριο πως δεν θα μπορούσαν να τα βάλουν με αρκετούς εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 35χρονος και αθώος ο 31χρονος, ενώ πρότεινε την επιβολή ποινής φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή, με τους τελικά να καταδικάζουν τον 35χρονο σε 18 μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο Αλβανοί οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθούν, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για ναρκωτικών ουσιών κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Εκτός Ελλάδας ο “εγκέφαλος” της οργάνωσης 

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Κ. Λεχώνια, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος που έχει ταυτοποιηθεί και έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο 35χρονος κι ο 31χρονος είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες κοκαΐνης στο Νομό.

Η Αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι δενδρύλλια ς, τα οποία εκριζώθηκαν, μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ, ένα tablet και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη ένας 54χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 0,6γρ. και ένας 37χρονος Αλβανός, για , ενώ δεν αποτελούν μέλη της οργάνωσης, καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο – χρήστες.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη του κυκλώματος από τη κοκαΐνης ανέρχονται σε 80.000 ως 100.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι από τον Δεκέμβριο 2018 μέχρι σήμερα διακινήθηκε περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.

Την περασμένη Δευτέρα το Αυτόφωρο καταδίκασε σε 18 μήνες με αναστολή έναν τρίτο Αλβανό 37 ετών που ήταν μαζί με τον 35χρονο και τον 31χρονο, για αντίσταση, μιας και φέρεται να πέταξε το ποδήλατο του κατά των αστυνομικών, ώστε να καταφέρει να διαφύγει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών οι τρεις αλλοδαποί που πήγαιναν στα σπίτια τους με ποδήλατα, όταν τους αντιλήφθηκαν πέταξαν τα ποδήλατα πάνω τους, και άρχισαν να τρέχουν μέσα στο σκοτάδι, πετώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν τους χτυπούσαν με χέρια και πόδια, ενώ ένας από τους τρεις προκάλεσε σε αστυνομικό βαριάς μορφής κάκωσης στο πόδι.

Τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση