Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκη 18 μηνών 61χρονου στην Κορώπη για την κακοποίηση ζώου
Καταδίκη 18 μηνών 61χρονου στην Κορώπη για την κακοποίηση ζώου

Καταδίκη 18 μηνών 61χρονου στην Κορώπη για την κακοποίηση ζώου

Σε 18 μήνες φυλκή με τριετή ναστολή, έφεση και χρηματική ποινή 5.000€ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, 61χρονος από τη Κορώπη για κακοποίηση ζώου, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε έκταση ιδιοκτησίας του, βρέθηκε από φιλόζωους σκύλος σε κακή κατάσταση.

Ο 61χρονος φέρεται τον Δεκέμβριο του 2016 να φιλοξενούσε σε περιφραγμένο κτήμα, στην Κορώπη, πέντε σκύλους, εκ των οποίων ο ένας ήταν δεμένος με αλυσίδα στον κορμό μιας ελιάς, με το ζώο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού δεν είχε φαγητό και , ενώ ήταν και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Ο άνδρας στην του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το κτήμα, όπου βρέθηκαν τα και ένα νεκρό κουτάβι δεν ήταν δικό του, προσκομίζοντας μάλιστα και από το χώρο, λέγοντας ότι τα ζώα βρίσκονταν σε έκταση απέναντι από τη δική του.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι αγαπάει τα , έχοντας μάλιστα έναν τσιπαρισμένο σκύλο, τον οποίο και βγάζει βόλτα καθημερινά, διανύοντας απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς πρέπει να ασκείται και ο ίδιος, εξαιτίας προτος υγείας που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν.

Μέλη φιλοζωικής που κατέθεσαν στο δικαστήριο, ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος αδιαφορούσε πλήρως για τα ζώα που κατείχε, κάνοντας λόγο και για κατσίκες που ήταν φανερά υποσιτισμένες, εκτός από τους σκύλους που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

Τελικά καταδικάστηκε σε 18 μήνες με τριετή και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000€, με τον 61χρονο να ασκεί έφεση και να αφήνεται ελεύθερος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση