Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδίκες Ρομά που κατανάλωναν ρεύμα εις…υγείαν των “κορόϊδων”
Καταδίκες Ρομά που κατανάλωναν ρεύμα εις…υγείαν των “κορόϊδων”

Καταδίκες Ρομά που κατανάλωναν ρεύμα εις…υγείαν των “κορόϊδων”

Το μάρμρο των ρκετών περιπτώσεων ρευματοκλοπής καλούνται να πληρώσουν όχι οι υπαίτιοι του αδικήματος, αλλά όλοι οι υπόλοιποι συνεπείς καταναλωτές, αφού τα ποσά από τα “φέσια” πιστώνονται σε ειδικό λογαριασμό που τελικά καταλήγει να χρεωθεί στα “κορόϊδα”…  ενώ οι ένοχοι που μπορεί να οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες και να τιμωρούνται, εν τούτοις όμως δεν τους ζητείται να εξοφλήσουν τις οφειλές που δημιούργησαν.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν τρεις κατηγορούμενοι Ρομά, για ρευματοκλοπή με το δικαστήριο να τους επιβάλλει ποινές φυλάκισης από ένα έτος μέχρι και 14 μήνες.

Είναι άκρως χαρακτηριστική η περίπτωση 23χρονου, ο οποίος γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να καταβάλλει ούτε ευρώ, λόγω της ς σύνδεσης που διέθετε, είχε ανοιχτά όλα τα φώτα, παρόλο που ήταν μέρα, ενώ δούλευαν ταυτόχρονα και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές του χώρου στον οποίο ζούσε, κάτι που διαπίστωσε η και οι υπάλληλοι της που έκαναν τον έλεγχο!

Ειδικότερα ο 23χρονος από τον οικισμό του Αλιβερίου, από το 2014 έως 21 Αυγούστου 2018 ηλεκτροδοτούσε παράνομα το παράπηγμα στο οποίο ζούσε, παρακάμπτοντας τον μετρητή, χρεώνοντας τη με 2.000 κιλοβατώρας, αξίας 2.000 ευρώ.

Ο ίδιος, στο δικαστήριο, είπε ότι αυτός έπαιρνε παράνομα ρεύμα μόνο για ένα μήνα και έριξε την ευθύνη σε άλλον, που είχε κάνει την σύνδεση και ηλεκτροδοτούσε όλο τον οικισμό.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και δυνατότητα έφεσης.

Αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε σε 41χρονο Ρομά για το ίδιο διάστημα και για την ίδια κατανάλωση (2.000 κιλοβατώρες αξίας 2.000 ευρώ).

Ο 41χρονος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στη γιαγιά του που το έχει εγκαταλείψει εδώ και πέντε χρόνια περίπου, ενώ στην συνέχεια κατοικούσαν μέσα σε αυτό αλλοδαποί, Αλβανικής και Πακιστανικής καταγωγής, μέχρι που τους έδιωξε η Αστυνομία. Ο ίδιος, κατέθεσε, έχει μόνο δέκα ημέρες στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τέλος, καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκισης με τριετή και δυνατότητα έφεσης, 48χρονος, επίσης Ρομά, κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή κατ' εξακολούθηση.

Αυτός από το 2014 μέχρι τις 21/8/2018 είχε καταναλώσει 4.000 κιλοβατώρες, αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του .

Ο κατηγορούμενος που ήταν παρών στο δικαστήριο, δεν αρνήθηκε ότι έκλεβε ρεύμα, αλλά υποστήριξε πως ήταν άνεργος και άρρωστος και δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει κανονική σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση