Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταδικάστηκε 37χρονος που ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε τα μηχανάκια…
Καταδικάστηκε 37χρονος που ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε τα μηχανάκια…

Καταδικάστηκε 37χρονος που ισχυρίστηκε ότι μπέρδεψε τα μηχανάκια…

Μντάρ τα έκανε ένας 37χρονος που συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ για κλοπή υ, καθώς όπως είπε λόγω της χρήσης ναρκωτικών μπέρδεψε το μηχανάκι ενός 20χρονου με το δικό του, με αποτέλεσμα να το πάρει στα χέρια και να το πάει σε κοντινό συνεργείο για αλλαγή μπουζί, με τον 20χρονο ιδιοκτήτη και τον πατέρα του να τον ακολουθούν και να ειδοποιούν την αστυνομία.

Ο υποστήριξε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν συνέβη το περιστατικό της κλοπής δικύκλου ιδιοκτησίας 20χρονου.

Ο συλληφθείς δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο , που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος την Παρασκευή δικάζεται ξανά για κλοπή.

Ο 37χρονος παραδέχτηκε στο Δικαστήριο ότι πήρε το που ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι, γιατί βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και το μπέρδεψε με το δικό του, που ήταν ακινητοποιημένο από βλάβη.

Έτσι, το πήρε και το μετέφερε με τα πόδια σε κοντινό συνεργείο και μάλιστα του άλλαξε μπουζί, γιατί δεν δούλευε ο κινητήρας.

«Στο συνεργείο ήρθε ο νεαρός με τον πατέρα του, με ρώτησαν που βρήκα το μηχανάκι, με κατηγόρησαν για κλοπή και ήρθαν οι αστυνομικοί και με συνέλαβαν», κατέθεσε στο ενώπιον της έδρας ο κατηγορούμενος, που πρόσθεσε ότι η κλειδαριά του δικύκλου βρίσκεται στο τιμόνι δεν ήταν παραβιασμένη, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης στην Αστυνομία και αναγνώστηκε η κατάθεσή του στο Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος είπε ακόμη ότι ο νεαρός δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του καθώς δεν επιθυμεί τη δίωξή του, ζήτησε συ για το μπέρδεμα, ζητώντας παράλληλα την επιείκεια του Δικαστηρίου.

Παρόλα αυτά όταν η πρόεδρος του διάβασε ενημερωτικό σημείωμα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ότι είχε συλληφθεί για άλλες επτά κλοπές, σχεδόν τον τελευταίο χρόνο ο κατηγορούμενος είπε ότι όταν κάνει χρήση ναρκωτικών δεν ξέρει τι κάνει, και κλέβει, χωρίς να το θέλει ή να το καταλαβαίνει.

Μάλιστα είπε ότι όταν είναι νηφάλιος δεν κάνει καμία παράνομη πράξη και πρόσθεσε ότι αναμένει να μπει σε απεξάρτησης από τα ναρκωτικά σε περίπου 20 ημέρες.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου του είπε να μην το ξανακάνει γιατί με τόσες κλοπές μπορεί να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος, ο 37χρονος έδωσε λόγο ότι δεν θα κλέψει ξανά, και μάλιστα την Παρασκευή θα παραδώσει στον εισαγγελέα της έδρας έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι πρόκειται να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.

Τελικά το τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, με αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση