Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το Δ.Σ. Βόλου για Ρεγκάτα και Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το Δ.Σ. Βόλου για Ρεγκάτα και Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το Δ.Σ. Βόλου για Ρεγκάτα και Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Κτά του περιφερειάρχη Θεσσλίας Κ. Αγοραστού στράφηκε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο , με αφορμή την στήριξη του τελευταίου στο Δήμο Λαρισσαίων να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.

Από την πλευρά του ο Δήμος κρατά τα χαρτιά του, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Γεωργία Μποντού, η οποία τόνισε επίσης ότι ο ς είναι αρνητικός για την διοργάνωση της Ρεγκάτα από τον Δήμο Βόλου.

Η κα. Μποντού, ανακοίνωσε ότι αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα σε σημαντικά ραντεβού κι όπως είπε « είναι θέμα πολιτικής έναντι των άλλων Δήμων να μην αποκαλύψουμε τα χαρτιά μας», ενώ αποκάλυψε ότι στο θέμα της διοργάνωσης της Ρεγκάτα από το Δήμο Βόλου, ο ς ήταν αρνητικός σε προφορικό επίπεδο, καθώς όπως είπε δεν έχει χρήματα».

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα , χαρακτήρισε άκομψο από πλευράς του περιφερειάρχη Θεσσαλίας να δηλώσει -μεταξύ άλλων- στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Λάρισας: «…Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ώστε η τελική απόφαση να είναι η Λάρισα. Εμείς μαζί με το δήμο με τον οποίο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε ότι καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Ενωμένοι νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε αρκετά», προσθέτοντας ότι η Λάρισα επιστρατεύει προσωπικότητες.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος σχολίασε: «Ποιές είναι προσωπικότητες; Ο Αγοραστός ή ο Πηνειός;».

Η κ. Οικονόμου συνέχισε κάνοντας λόγο για αδράνεια από πλευράς του Δήμου Βόλου στο θέμα και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει από το Δήμο καμία κινητοποίηση και σχεδιασμός. Αν υπάρχει απεμπόληση του θέματος είναι άλλο θέμα».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. επισημαίνοντας προς την κ. Οικονόμου, ότι οποιεσδήποτε ενστάσεις έχει να τις καταθέσει γραπτώς και την κ. Οικονόμου να τον ερωτά «Ως τι απαντάτε εσείς κ. Μουλά;»

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, κατηγόρησε τον κ. Αγοραστό που είναι κατά της διοργάνωσης της Ρεγκάτα, ενώ για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα τόνισε ότι θεσμικά η περιφέρεια πρέπει να κρατήσει ουδετερότητα.

Τέλος, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, τόνισε ότι πρέπει το Συμβούλιο να καταγγείλει τη στάση του περιφερειάρχη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση