Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά των υπερασπιστών του νερού ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ
Κατά των υπερασπιστών του νερού ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Κατά των υπερασπιστών του νερού ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Tη στάση των υπερασπιστών του νερού και θιασωτών της αυθαιρεσίας και της ιδιοποίησης του δημόσιου αγαθού σε βάρος των χιλιάδων πολιτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή και απειλητικό σημείωμα που βρέθηκε κατά υπαλλήλων στην Πορταριά.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, τονίζουν ότι με το σύνολο των πολιτών του Βόλου έγιναν μάρτυρες απίθανων περιστατικών, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς άγνωστους θιασώτες της αυθαιρεσίας και της ιδιοποίησης του δημόσιου αγαθού σε βάρος των χιλιάδων πολιτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
«Οι καταστροφές των συστημάτων απολύμανσης του πόσιμου νερού, ξεκίνησαν με τον Καλλικράτη και καλά κρατούν, ελέω της ψηφολαγνείας των διοικούντων την ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο, χτες και σήμερα», καταγγέλλουν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, την δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο αντικείμενο, από τις αρμόδιες αρχές, την εφαρμογή των νόμων, για την προστασία του δημόσιου αγαθού του πόσιμου νερού και της δημόσιας υγείας και από τη δικαιοσύνη, την άμεση και αμείλικτη τιμωρία των συνεργούντων και των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων που διαπράττονται, σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση τονίζουν ότι με το προκάλυμμα της αυτοδιαχείρισης και το απίθανο επιχείρημα ότι το απολυμασμένο και κατάλληλο για τη δημόσια υγεία νερό, είναι υποβαθμισμένο, επιχειρούν να κρύψουν τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη μεταφορά των δαπανών που τους αφορούν για την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση «στις πλάτες των κατοίκων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι οποίοι μέσω των δικών τους λογαριασμών καλύπτουν και τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, λοιδωρούμενοι παράλληλα στην πράξη, καταναλώνοντας την θερινή περίοδο νερό επιβαρυμένο σε χλωριόντα, επειδή “προέχει” η σπατάλη του νερού από τους επαναστάτες του τζάμπα»!

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει, αναφέρει ο που καταγγέλλει τους «οπαδούς της μόλυνσης του νερού και της διοχέτευσης πόσιμου νερού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία στους πολίτες», πέραν του τραμπουκισμού της καταστροφής των συσκευών χλωρίωσης, να αφήσουν απειλητικά σημειώματα προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους, για την απολύμανση του νερού και την προστασία της δημόσιας υγείας, απειλώντας μάλιστα τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

«Δεν είναι πλέον επαρκείς οι χλιαρές αντιδράσεις, μια δήλωση και μια μήνυση κατ’ αγνώστων. Αυτή η χλιαρότητα των αντιδράσεων από το 2011 και μετά έχει αποχαλινώσει την αυθαιρεσία και την εγκληματική συμπεριφορά των κρυπτόμενων πίσω από τις καταστροφές, τις απειλές και τον διασυρμό χιλιάδων πολιτών», τονίζουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ.
Καταλήγοντας, ο στη ΔΕΥΑΜΒ ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, την δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο αντικείμενο. «Κι αυτό δε γίνεται με την απεμπόληση της αρμοδιότητας, αλλά με την υλοποίησή του με τη συνδρομή των Αρχών», αναφέρει.

Ακόμη ζητά από τις αρμόδιες αρχές, την εφαρμογή των νόμων, για την προστασία του δημόσιου αγαθού του πόσιμου νερού και της δημόσιας υγείας και, τέλος από τη Δικαιοσύνη την άμεση και αμείλικτη τιμωρία των συνεργούντων και των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων που διαπράττονται, σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση