Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Kατά της κυβέρνησης ο Κ. Αγοραστός για τις καταστροφές στο Πήλιο
Kατά της κυβέρνησης ο Κ. Αγοραστός για τις καταστροφές στο Πήλιο

Kατά της κυβέρνησης ο Κ. Αγοραστός για τις καταστροφές στο Πήλιο

Διακόπηκαν  σήμερα το πρωί οι εργασίες  της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο για την αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ οι  κατολισθήσεις συνεχίστηκαν στη Μαυρούτσα και στο Χορευτό.

Ο περιφερειάρχης Κ. , επισήμανε ότι το υπουργείου έβαλε “στοπ” στις εργασίες παρά τις όποιες δικές του προσπάθειες να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζς- Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης ζητά να  συναίνεση μεταξύ υπουργείου και Περιφέρειας και να ξεκινήσουν τα έργα ενώ τονίζει ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και να ανοίξουν και τα σχολεία.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. επισήμανε ότι “εμείς δεν είχαμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε τις εργασίες. Ο κ. Σπίρτζης έβαλε στοπ στις εργασίες της Περιφέρειας, λέγοντας ότι αναλαμβάνει το υπουργείο μετά από προγραμματική με το δήμο. Εμείς χρειαζόμαστα δύο με τρεις μέρες για να δώσουμε προσβασιμότητα παντού και να ανοίξουν τα σχολεία. Τώρα τι θα γίνει με τις νταλίκες από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζς-Μουρεσίου;”

Επιπλέον ανέφερε ότι οι μηχανικοί της ΕΥΔΕ έχουν έδρα σε Καρδίτσα και Λάρισα και είναι “αυτή η υπηρεσία που έχει αφήσει ημιτελή διάφορα έργα ανά τη Θεσσαλία. Αυτοί θα κάνουν το έργο στο ;”

Ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί τη συνέργεια και τη συνεργασία. “Τηλεφώνησα και το Σάββατο και την στη διευθύντρια της ΕΥΔΕ που ακολουθούσε τον κ. ΣΠίρτζη στην του και της ζήτησαν να έλθει να παραλάβει το έργο, γιατί από Δευτέρα αναλαμβάνει το υπουργείο. Ελάτε να συνεργαστούμε τους είπα, αλλά εκείνοι επέμειναν στη θέση τους ότι θα αναλάβει το υπουργείο. Επέμειναν και ότι η Περιφέρεια δεν έκανε σωστά τη δουλειά της παρά τα μηχανήματα και τις νταλίκες που συνάντησαν κατά την τους και αυτά που τους έλεγαν αυτοί που γνωρίζουν την κατάσταση πολύ καλά. Στην περιοδεία σε Λάρισα και Τρικαλα οι δήμαρχοι του είπαν του κ. Σπίρτζη ότι από την πρώτη στιγμή εμείς ήμασταν δίπλα τους. Στη Ζαγορά δεν βρέθηκε κανείς να τους το πει;” αναρωτήθηκε ο κ. Αγοραστός.

Επιπλέον επισήμανε ότι όταν ήλθε ο ίδιος να δει από κοντά τις ζημιές είχε μαζί του μηχανικούς και όχι απλά με “κουστωδία” όπως είπε ο κ. Σπίρτζης.
“Δεν επιθυμώ προσωπικά να παίξω πολιτικό παιχνίδι. Εμείς είμαστε στης συνέργειας και της σύνεσης. Ας επικοινωνήσουν μαζί μας να το διευθετήσουμε. Και όταν το ρωτούν το δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου ποιοί ήταν μαζί μου, ας πει ότι ήταν μηχανικοί. Και οι παρεμβάσεις μας δεν ήταν αποσπασματικές. Αποσπασματική ήταν η περιοδεία του κ. Σπίρτζη. Το υπουργείο έχει την ευθύνη του οδικού δικτύου στο Πήλιο, και από τη στιγμή που είπαν “σταμάτα τα έργα”, τα έργα σταμάτησαν χθες το βράδυ”, επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Επιπλέον επισήμανε ότι τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και η κα. Παπανάτσιου είναι αναξιόπιστοι. “Το προηγούμενο διάστημα με ακούσατε να επιτίθεμαι στη κ. Παπαντάσιου που από Νοέμβριο δεν υπέγραψε καμία ευεργετική διάταξη για άλλες περιοχές και τώρα για το Πήλιο; Όχι βέβαια. Και από την αρχή έλεγα ότι η Περιφέρεια ενεργεί σε συνεργασία με το υπουργείο”, τόνισε. “Όταν έρχεται εδώ ο υπουργός και λοιδορεί τις υπηρεσίες και τις εξευτελίζει τι να κάνει ο πολιτικός υπεύθυνος. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον υπουργό. Από τη στιγμή που ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα κάνει τα έργα που πρέπει, θα τα κάνει”, δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Aλλαγή “πλεύσης”

Εν τω μεταξύ, αίφνης άλλαξαν τα δεδομένα κι  επιστρέφουν  σήμερα στις πληγείσες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να συνεχίσουν το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

Το θέμα της ααράθεσης που είχε ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού,Χρήστου Σπίρτζη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού το Σάββατο , φαίνεται πως διευθετήθηκε μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, υπό τον κ. Αγοραστό και την συμμετοχή του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη, ο οποίος είχε δηλώσει εξαρχής, την ανάγκη συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ανατολικό Πήλιο, όπου οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον κ. Σπίρτζη και από κοινού αποφάσισαν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας από εδώ και στο εξής.

Αύριο μάλιστα  ο κ. Αγοραστός θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε για την ταχύτερη προώθηση των ζητημάτων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση