Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Κατά της καύσης RDF  από την ΑΓΕΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Τη θέση του  κατά της καύσης  από την ΑΓΕΤ εξέφρασε στην αποψινή τύπου συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Στην  που έκανε δήμαρχος Θ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην ΑΓΕΤ και στις μηνύσεις που θα υποβάλλει αύριο η δημοτική αρχή κατά παντός υπευθύνου και πρόσθεσε: «Εμείς ζητήσαμε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από τους μηχανισμούς .Δεν είμαστε ούτε εργολάβοι της ΑΓΕΤ  ούτε πλάτες κάνουμε. Ακολουθήστε αύριο την τακτική με τις μηνύσεις.

Απαντώντας ο Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι παλιότερα  είχε πει η δημοτική αρχή ότι   θα πουλάτε το  προϊόν  του ΧΥΤΑ  στην ΑΓΕΤ για να εξηγήσει ο Θ. Θεοδώρου: «καταθέσαμε πρόταση για μονάδα επεξς απορριμμάτων η οποία κινείται στον  εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό και η πρόταση της επιτροπής αφορά στην παραγωγή SRF. Nα τηρηθεί η νομιμότητα, να γίνουν έλεγχοι και να δούμε πως πήρε την άδεια η ΑΓΕΤ.

Ο επικεφαλής των “Δρόμων Συνς” Μ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί αναλυτικά στο . Επισήμανε ότι το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και ότι η άδεια που δόθηκε από τον κ. Μανιάτη, αρμόδιο υπουργό επί κυβέρνησης Σαμαρά , ολοκληρώθηκε με απόφαση Σταθάκη φέτος που επέτρεψε την μεταφορά του εναλλακτικού καύσιμου με πλοία. “Εφόσον δεν ανακαλείται απόφαση τρανή απόδειξη ότι ακολουθεί την ίδια πολιτική, ενίσχυσης μεγαλοβιομηχάνων που σημαίνουν υπερκέρδη για ΑΓΕΤ και καρκίνος για τους πολίτες. Να επιμείνουμε σε ανάκληση απόφασης Μανιάτη”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” τόνισε ότι όψιμα η δημοτική αρχή άλλαξε πλεύση και κάνει λόγο για ελεγκτικούς μηχανισμούς και προβαίνει σε μηνύσεις και επιφυλάχθηκε η παράταξή της να λάβει θέση. Επιπλέον τόνισε ότι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση η παράταξή της είναι αντίθετη στην καύση του RDF, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο της “Δύναμης Βόλου” τόνισε ότι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων έπρεπε να προχωρήσει εδώ και χρόνια αλλά τόνισε ότι είναι αντίθετος στην καύση  RDF γιατί η ΑΓΕΤ βρίσκεται κοντά στον ιστό της πόλης που είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.

“Χαίρομαι που αλλάξατε στάση και από θέση επιφύλαξης, πιάσατε τον ταύρο από τα κέρατα και πηγαίνετε στην δικαιοσύνη”. Και ζήτησε από αρμόδιο τμήμα δημοτικού συμβουλίου να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για όλα όσα προβλέπει η Μ.Π.Ε. που εγκρίθηκε για την ΑΓΕΤ και αν τηρείται.

Ο Απ. Νάνος της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμανε ότι έγκαιρα το ΚΚΕ έθεσε το πρόβλημα και με σταθερή θέση και κατηγόρησε όσους για το θέμα “έκαναν κωλοτούμπες, αλλάζοντας αρχικές τους θέσεις”, μηδενός εξαιρουμένης της δημοτικής αρχής. Έκανε λόγο για διγλωσσία και υποκρισία κάποιων που “περίσσεψε και στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Επισήμανε ότι το θέμα θα έπρεπε να έλθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης και όχι μέσω ς δημάρχου.

Τέλος επί προσωπικού ο Αχ. Μπέος απάντησε λέγοντας ότι  «ξεκίνησε το 2014 η διαδικασία για την δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και ανατέθηκε επί ημερών μου σε επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες η εκπόνηση πρότασης που κατατέθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ.  Η  ΑΓΕΤ καίει ανεπεξέργαστο υλικό έχοντας  άδεια λειτουργίας, Πρέπει να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το τι θα κάψουν δεν μας ρωτούν αλλά είναι  δικό μας θέμα το πώς θα το κάψουν».

Κλείνοντας  ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Κανελλής κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για το θέμα καύσης rdf  από την ΑΓΕΤ.

Φραστικά «πυρά» προκάλεσε η ένσταση Πατσιαντά κατά Γρηγορίου

Ένταση επικράτησε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή η ένσταση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς κατά του ανεξάρτητου συμβούλου Ι. Γρηγορίου, για ασυμβίβαστο κι έκπτωση του δημοτικού συμβούλου, σχετικά με την μίσθωση δημοτικού καταστήματος από τον κ. Γρηγορίου.

Ο κ. Πατσιαντάς, κατέθεσε ένσταση στο Πρωτοδικείο, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «…σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, όποιοι συνδέονται με τον Δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000ευρω ετησίως».

Επίσης στην ένσταση αναφέρεται ότι με την υπ' αριθμ 536/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Βόλου περί έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος που ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη με την υπ' αριθμ 24/11/2010 απόφαση του Γενιού Γραμματέα ς Θεσσαλίας, ο κ. Γρηγορίου, αναδείχθηκε τελευταίος πλειοδότης της δημοπρασίας του δημοτικού καταστήματος Αχίλλειον καφετέρια με ετήσιο μίσθωμα 36.000ευρώ  και με 12ετή διάρκεια της μίσθωσης.

«Έτσι η παρούσα σύμβαση μίσθωσης που συνάφθηκε βάσει της δημοπρασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Γρηγορίου είναι ενεργή, είναι μισθωτής του εν λόγω δημοτικού καταστήματος κατά την 12ετία από 23/12/2010 έως 22/12/2022. Συνεπώς με την παρ.3α του αρ.14 του Ν.3852/2010 δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος» επισημαίνεται στην ένσταση.

Ο κ. Πατσιαντάς ζητά να γίνει δεκτή η ένστασή του ως νόμιμη κι αβάσιμη και να διαπιστωθεί, η ύπαρξη του ασυμβίβαστου και η έκπτωσή του Γρηγορίου από το αξίωμα του τακτικού δημοτικού συμβούλου.

Ο κ. Γρηγορίου, επιτέθηκε φραστικά στον κ. Πατσιαντά, κάνοντας λόγο για κακοήθειες. «Δε θα τον ξεπλένει ούτε ο Πηνείος» είπε ο κ. Γρηγορίου  και συνέχισε «Τα δικαιολογητικά μου τα είχε ελέγξει ο ίδιος ο Πατσιαντάς. Είναι προσωπική κακοήθεια κι όχι πολιτική δίωξη η ένσταση που κατατέθηκε στο πρωτοδικείο. Εγώ δεν παίρνω λεφτά από τον Δήμο».

Ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Γρηγορίου, γι αυτά που είπε και γι αυτά που έγραψε σε βάρος του στον , με τον κ. Γρηγορίου να δηλώνει ότι θα ανακαλέσει μόνο όταν παραιτηθεί ο Μ. Πατσιαντάς από την παράταξη. «Οι Δρόμοι Συνεργασίας, ούτε Δρόμοι Συνεργασίας είναι, ούτε ανατροπής, ούτε αλληλεγγύης», είπε ο κ. Γρηγορίου για να δηλώσει ο κ. Πατσιαντάς  «Θα υποχρεωθώ να τον μηνύσω και για όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο » δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς με τον κ. Μουλά να του λέει ότι ανακάλεσε ο κ. Γρηγορίου και τον κ. Πατσιαντά να απαντά ότι η ανάκληση δεν αναιρεί το αξιόποινο της πράξης

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση