Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλει την απομάκρυνση των σκουπιδιών από “αγνώστους”  με εντολή Μπέου, από το κέντρο της πόλης , ξημερώματα Σαββάτου (7/5/2016).

Στη των μελών του ΔΣ του Συλλόγου για το ίδιο θέμα, με την αντιδήμαρχο ς Β. Καντόλα, πότε δηλώνοντας άγνοια, πότε παίρνοντας αποστάσεις από την Δημοτική Αρχή Βόλου και πότε επικαλούμενη η ίδια τις δηλώσεις, του, σε αργία, Δημάρχου, σε ραδιόφωνα, είπε ότι «επρόκειτο για ομάδα  ενεργών πολιτών που μάζεψαν εθελοντικά τα σκουπίδια”.
        Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τα εξής:

  1. Τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η Δημοτική Αρχή Βόλου, ,ανοίγοντας τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθοδεύει να δώσει άμεσα το τμήμα αποκομιδής των σκουπιδιών από το Κέντρο της πόλης, σε μεγάλο-ιδιώτη.
    2. Ασφαλώς και γεννά σοβαρά ερωτηματικά η στάση, της καθ' ύλην αρμόδιας αντιδημάρχου, σε απαντήσεις που δεν δόθηκαν, σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης, όπως ποιοι μάζεψαν τα σκουπίδια, κάτω από ποιες συνθήκες “εθελοντικής ς” και επίσης, που ξεφορτώθηκαν αυτά τα σκουπίδια.
    Διαμηνύουν δε, στη Δημοτική Αρχή Βόλου, όσο είναι καιρός, να σταματήσει να ρίχνει λάσπη, να εκφοβίζει και να τρομοκρατεί 
    τους εργαζόμενους, υπονομεύοντας τους αγώνες τους, αλλά και εμπαίζοντας τους δημότες ότι φροντίζει για την πόλη όταν οι γειτονιές μαραζώνουν. Στις μεθοδεύσεις της θα βρει κάθε εργαζόμενο και κάθε λαϊκή απέναντι της. 

3.Την πολιτική δίωξη του μέλους του συλλόγου και της ΠΟΕ- ΟΤΑ Γιώργου  Μαγιάκου και την μετακίνησή του στη Νέα Αγχίαλο, μετά την  αντίδρασή του,ως όφειλε στο «πόρτα-πόρτα».

Καταλήγοντας αναφέρουν πως είναι πια προφανές ότι η πρεμούρα της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι να πουλήσει την υπηρεσία καθαριότητας , αφού προηγουμένως, στο όνομα του δήθεν καθαρού κέντρου της πόλης, από σκουπίδια, να αναγκάσει δημότες και εργαζόμενους να εφαρμόσουν το προγράμμα “πόρτα- πόρτα” με εργαζόμενους -σύγχρονους-δούλους, και δημότες που ενώ πληρώνουν αβάσταχτα ανταποδοτικά τέλη “να μαζεύουν και να πετούν τα σκουπίδια μόνοι τους”, όπως είπε και η κ. Καντόλα με την επισήμανση της ίδιας ότι όποιος δημότης δεν τηρεί τον κανονισμό της Δημοτικής Αρχής θα πληρώνει πρόστιμο. Πάλι καλά που δεν αποκάλυψε ότι , όπως εκδιώκονται οι συνδικαλιστές που σηκώνουν κεφάλι στην Δημοτική Αρχή, προς παραδειγματισμό θα μετακινούνται και οι δημότες , με την υποχρέωση να διαβιούν σε χωματερή, αφού προηγουμένως θα έχουν μαστιγωθεί.

Απάντηση αντιδημάρχου

Η Καθαριότητας Βιολέττα Καντόλα απάντησε στο Σύλλογο ως εξής:

“Με έκπληξη και οργή έλαβα γνώση της ς του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ , έπειτα από την προγραμματισμένη , που με αίτημα του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Πολ.Προστασίας Βόλου.

Έκπληξη, καθώς η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα σε πολύ καλό κλίμα, αντίθετα με ό,τι επιχειρείται να καταδειχθεί στην και οι παρευρισκόμενοι έλαβαν εμπεριστατωμένες και ακριβείς απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων, που έθεσαν και οργή, γιατί, εντελώς στρεψόδικα και προβοκατόρικα, επιχειρείται να παρουσιαστεί, ότι δήθεν “δήλωσα άγνοια” ή τάχα “κράτησα αποστάσεις” από τη δημοτική αρχή. Για πολλοστή και έσχατη, ελπίζω, φορά δηλώνω, λοιπόν, ότι η δημοτική ομάδα, στην οποία μετέχω, παραμένει ενιαία και αρραγής.

Η επίκληση , άλλωστε, από πλευράς μου των δηλώσεων του αιρετού δημάρχου Βόλου κ.Αχιλλέα Μπέου σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, την οποία ομολογούν στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου, το αποδεικνύει. Και βέβαια δεν ευθύνεται ούτε η δημοτική αρχή ούτε κι εγώ, εάν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων του Δήμου στην τριήμερη ακή κινητοποίηση δεν τους ικανοποίησαν. Ας προχωρήσουν μεταξύ άλλων και σε ενδοσκόπηση για να ανακαλύψουν ενδεχομένως τις αιτίες.

Η Δ/νση Καθαριότητας, της οποίας προϊσταμαι και η δημοτική αρχή συλλήβδην , με υπερπροσπάθεια και μόχθο των εργαζομένων και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις στηριγμένες σε σενάρια, απέδειξαν έμπρακτα, ότι έχουν αντανακλαστικά, τρόπους και μέθοδο να καθαρίσουν την πόλη άμεσα μετά από την τριήμερη, συλλογική, πανελλήνια ακή κινητοποίηση. Λοιπές αντιπαλότητες, σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις, που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν, πιθανόν, παρόμοιες ανακοινώσεις δεν αφορούν ούτε εμένα, ούτε βέβαια και τους δημότες”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση