Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για τους συμβασιούχους
Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για τους συμβασιούχους

Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για τους συμβασιούχους

Γιουχάισαν τη Νατάσσα Οικονόμου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής υπέρ των συμβασιούχων ενώ η αρνητική ψήφος της επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσας Οικονόμου προκάλεσε τη γιούχα των εργαζομένων και συμβασιούχων, στην οποία φώναζαν «δεν ντρέπεσαι, ξεφτιλισμένη».
Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, οι σύμβουλοι της β' ελάσσονος μειοψηφίας και Αρ. Δουλόπουλος και κατά οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι και οι σύμβουλοι της .

Ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Χρ. Σκούρας είπε ότι 150 οι συμβασιούχοι στη , εκ των οποίων οι 80 στο Δήμο Βόλου. Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τη στήριξη λέγοντας πως γι' αυτό δεν έκαναν καταλήψεις και ζητούν μοριοδότηση και ζήτησαν να στηριχθεί η απόφασή τους να γίνουν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου .

H του Συλλόγου ΟΤΑ OTA Εύη Καρυδάκη ζήτησε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αφορά όλους γιατί το επόμενο βήμα είναι η ιδιωτικοποίηση της ς. Η πόλη θα βρωμίσει γιατί οι εργαζόμενοι απολύονται. Δεν θα κάνουμε πίσω.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ.Πατσιαντάς ανέφερε ότι η απόλυση των συμβασιούχων θα προκαλέσει προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες και ζήτησε να βγει ομόφωνο ψήφισμα.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρότεινε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να ολοκληρωθούν οι συμβάσεις τους και στη συνέχεια να δοθεί οριστική λύση με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Να γίνουν προλήψεις αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ και μοριοδότηση. Είμαστε αντίθετη στην εκχώρηση της ς σε ιδιώτη.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειονοψηφίας εξέφρασε τον σεβασμό του στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και πρόσθεσε: «Ο κ. Παυλόπουλος είχε δώσει λύση στους συμβασιούχους. Η κυβέρνηση ευθύνεται για το θέμα των συμβασιούχων που έταζε μονιμοποιήσεις. Επ' ουδενί δε μπορεί μια σύμβαση ορισμένου χρόνου να οδηγεί μονιμοποίηση. Μέσω ΑΣΕΠ να γίνονται προσλήψεις όπου υπάρχει ανάγκη. Να ανοίξει άμεσα στο θέμα μονίμων στο Δήμο με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχει. Να βγει ομόφωνο ψήφισμα. Να δοθεί παράταση στις συμβάσεις για την καθαριότητα και προσλήψεις 90 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ.»

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας πρότεινε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κατήγγειλε την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που είναι αναγκαίοι.

O ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. Αποστολάκης υπερασπίστηκε την κυβερνητική απόφαση ,λέγοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά να την κατηγορούν ανέξοδα αλλά πρότεινε να πιεστεί η κυβέρνηση από την ΚΕΔΕ να δώσει λύση. Να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και να επιδιωχθεί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια ο σύμβουλος Αρ. Δουλόπουλος έλαβε το λόγο και προκλήθηκε ένταση προς στιγμήν μεταξύ του ιδίου και τους αντιδημάρχου Χρ. Στεφόπουλου, ανταλλάσσοντας αγοραίες εκφράσεις.

Ο αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος απευθύνθηκε στους συμβασιούχους λέγοντας «να μην ψηφίσετε κανένα ούτε εμάς , γιατί σας εμπαίζουν για να πάρουν την ψήφο σας» κι επιτέθηκε φραστικά κατά των δημοτικών συμβούλων Αρ. Δουλόπουλου και Ιασ. Αποστολάκη.

Ο Θ. ζήτησε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να υιοθετηθούν οι θέσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και πρότεινε να εγκριθεί το ψήφισμα των εργαζομένων.

Ο σύμβουλος Νικ. Χαυτούρας έκανε λόγο για εργαζόμενους πρώτης γραμμής και χαρακτήρισε ανήθικο αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη πρότεινε να εγκριθεί το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ς.

Ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου ανέφερε ότι τα δείγματα συμς φάνηκαν από την πρώτη ημέρα , που δεν εφαρμόστηκε καμία απόφαση και με το έγκαιρο ψήφισμα και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου είναι από τους λίγους στη χώρα που έχει πληρωμένους τους συμβασιούχους μέχρι 31 /5. Εμείς δε νομοθετούμε. Η στήριξή μας είναι έμπρακτη . Ό,τι ενέργειες ήταν να γίνουν από την πλευρά μας έγιναν κι ευχήθηκε ολόψυχα ο αγώνας τους να δικαιωθεί δεχόμενος το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση