Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία η σύμβαση για το πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ
Κατά  πλειοψηφία  η σύμβαση για το πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ

Κατά πλειοψηφία η σύμβαση για το πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην αποψινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η σύμβαση του Δήμου με την εταιρεία ΣΑΒ για τον υπέργειο χώρο στάθμευσης στα ΚΤΕΛ.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, ενημέρωσε το σώμα ότι σήμερα το πρωί εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας και κατέβαλλε το ποσό- έναντι οφειλών- ύψους 30.000 και πως στη συνέχεια συναντήθηκε με τον ίδιο και του προσκόμισε έγγραφο, στο οποίο αναφέρονταν ότι καταβλήθηκε το παραπάνω ποσό και ζητά να γίνει ρύθμιση με δόση 10.000 / μήνα, αρχής γενομένης από 30 Μαρτίου.

Ο κ. Θεοδώρου αφού ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες είπε πως «θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναβολή του θέματος αν είχε καταβάλει η εταιρεία το 30% της οφειλής (70.000 ευρώ) και θα έπρεπε να υπάρχει και αίτημα ρύθμισης στα ταμεία και πρόσθεσε ότι η εισήγηση της δημοτρικης αρχής παραμένει να προχωρήσουμε σε καταγγελία σύμβασης για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου».

Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες υποθέσεις που θα έρθουν στο Συμβούλιο.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας ατάσσα Οικονόμου, εξέφρασε τον προβληματισμό της και ζήτησε να ξαναδεί η Δημοτική Αρχή το θέμα και να υπάρξει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία και να δοθεί παράταση, ενώ ο σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Αρ. Δουλόπουλος, τόνισε αν υπάρχουν περιθώρια ή να αναβληθεί το θέμα ή να γίνει μια συζήτηση, με την προϋπόθεση ότι νομικά ο Δήμος είναι κατοχυρωμένος για να μην χάσει χρήματα.

Μάλιστα διερωτήθηκε τι θα γίνει αν αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου – πάρκινγκ και πρότεινε να δοθεί, αν είναι εφικτό νομικά, ένα περιθώριο χρόνου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. πρότεινε από τη στιγμή που έκανε το πρώτο βήμα η εταιρεία κι έκανε αίτηση που αναφέρεται σε ρύθμιση κι αν υπάρχει αντίστοιχη διάθεση από το Δήμο να πάρει έσοδα, τότε να δοθεί το απαραίτητο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΣΑΒ, ανέφερε: «Κάναμε αυτή την κίνηση καλής θέλησης από πλευράς εταιρείας. Υπήρχε αίτηση με ποιον τρόπο μπορεί η εταιρεία να αποπληρώσει τα χρήματα αυτά και δείξαμε καλή διάθεση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε και να είμαστε συνεπείς. Δεν θέλουμε να ωφεληθούμε ή να μας χαριστούν χρήματα. Αν τα είχαμε θα τα δίναμε. Από την στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί η εταιρεία, χρηματοδοτείται από τους μετόχους. Από το 2006 η εταιρεία «μπαίνει μέσα» και μιλάμε για επένδυση ύψους 5εκ. ευρώ».

Ερωτηθείς από τους συμβούλους γιατί συνεχίζει η εταιρεία, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η εταιρεία εκτιμά ότι θα αλλάξουν οι συνθήκες, εκτός όπως είπε «αν θέλει ο Δήμος να μας δώσει τα 5 εκ. ευρώ και να κρατήσει την εγκατάσταση», ενώ σε ερώτηση γιατί δεν εντάχθηκε η εταιρεία στην ρύθμιση των δόσεων, απάντησε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα και διευκρίνισε ότι αυτά τα χρήματα έρχονται από ίδια κεφάλαια από τους μετόχους.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. αλάτης ανέφερε ότι η εταιρεία αποκομίζει το χρόνο πάνω από .000 ευρώ κι είπε «Αν κάνουμε πίσω θα μας κατηγορήσουν για διαπλοκή. Ζητώ να καταγγελθεί η σύμβαση», ενώ ο αντιδήμαρχος με την ιδιότητα του νομικού εξήγησε ότι απαιτείται να παρέλθει διάστημα 15 ημερών για να προχωρήσουν στα αποτελέσματα της καταγγελίας κι αν τα αποπληρώσει αίρονται τα αποτελέσματα.

Στην περίπτωση έκδοσης διαταγής πληρωμής, ο ανάδοχος έχει προθεσμία 20ημέρες να καταβάλλει το μίσθωμα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλλει μισθώματα από το 2012 μέχρι και σήμερα και η οφειλή ανέρχεται μέχρι σήμερα στο ποσό των 344.508,22 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση