Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κατά πλειοψηφία η απόδοση ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ
Κατά πλειοψηφία η απόδοση ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Κατά πλειοψηφία η απόδοση ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Κτά πλειοψηφί εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το βράδυ η απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Βόλου στην ΤτΕ.

Ο δήμαρχος είπε ότι την Παρασκευή θα έχει εικόνα για τα διαθέσιμα και αυτά θα τα διαθέσει για να βγει η χώρα από το τέλμα. «Ο Δήμος να συμμετέχει στην προσπάθεια της κυβέρνησης . Πάνω απ' όλα προέχει η πατρίδα μας , χωρίς αυτή δεν θα υπάρχουν ούτε Δήμοι ούτε τίποτα. Τη Δευτέρα θα υπογράψω για να κατατεθεί στην ΤτΕ το ποσό που είναι διαθέσιμο. Όλοι , λίγο πολύ είμαστε πατριώτες. Δεν υπάρχει νόημα να είμαστε απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις» επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου.

Ο ίδιος είπε ότι από αυτά εξαιρούνται τα ανταποδοτικά , προνοιακά, καθώς και συμβάσεις που τρέχουν, ενώ διευκρίνισε ότι η μισθοδοσία κατατίθεται κάθε πρώτη του μηνός, αλλά αν κάτι πάει στραβά μέχρι 30/6 θα διασφαλιστεί η λειτουργία του Δήμου .

«Υπεύθυνα η πόλη να είναι παρούσα στις εξελίξεις. Η ΚΕΔΕ εν μέρει είναι αρνητική ζητά περαιτέρω εξηγήσεις. Δεν χρειάζονται αλλά, απόφαση εδώ και τώρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε-μεταξύ άλλων- ότι η νομοθετική πράξη πρέπει να υλοποιηθεί, ενώ θετικά εκφράστηκε και ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός απευθυνόμενος στο δήμαρχο τόνισε ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το και μετά θα κάνουν τους δημάρχους επαίτες και πρόσθεσε: « θέλουν ένα κύκλο δημάρχων να παρακαλούν για χρηματοδοτήσεις. Μην μπείτε στη λούμπα της κυβέρνησης.

Το συμφέρον της πόλης επιτάσσει να μην δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Περιμένετε να δείτε τι θα κάνει η Αθήνα. Μην προτρέχετε.

Αν έχουν ανάγκη μπορούν με μια νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα μπορούσαν να δεσμεύσουν τα χρήματα, αλλά δεν το κάνουν γιατί σκοπεύουν αλλού.»

Απαντώντας ο κ. Μπέος είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να παραποιήσουν και πρόσθεσε: «Η στάση μας για όφελος της πατρίδας. Βελτιώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους ».
Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος εκτίμησε ότι θα έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Για τα έργα

Ευρεία σύσκεψη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην έξοδο του περιφερειακού στα Αστέρια Αγριάς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο.

Απαντώντας ο κ. Μπέος στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά για το συγκεκριμένο θέμα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην προβληματίστηκε, γνωστοποιώντας ότι την άλλη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων Τροχαίας, φορέων και του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, ωστόσο όπως είπε « ο περιφερειακός και τα κυκλοφοριακά δεν ανήκουν στο αλλά στην Περιφέρεια. Ο Δήμος θα κάνει κάποιες προτάσεις μετά από διαβουλεύσεις και τη λύση θα τη δώσει η Τροχαία στο μέγιστο που μπορεί, κι εκτιμώ ότι η μόνη λύση είναι ίσως μια μονοδρόμηση, αλλά η Τροχαία θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν».

Ο κ. Πατσιαντάς είπε ότι η σύσκεψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και κάλεσε το δήμαρχο να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωση του περιφερειακού.

Σε 15μέρες έτοιμο το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας

Σε άλλες επερωτήσεις που κατατέθηκαν από τις μειοψηφίες, ο δήμαρχος απαντώντας στον κ. Μιτζικό είπε χαρακτηριστικά «κ. Μιτζικέ σας παραπληροφορούν για να μην είστε μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι στις 29 Αυγούστου 2014 υπεγράφη σύμβαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για ανάθεση εκπόνησης μελέτης, έγινε έρευνα ς κι ανατέθηκε προς 9.000 ευρώ μελέτη για δύο κυκλικούς κόμβους, επικρίνοντας τον αριθμό των ενστάσεων που έχει καταθέσει η μείζονα μειοψηφία, με τον κ. Πατσιαντά να του απαντά ότι «Το γεγονός ότι στη θητεία Βούλγαρη και Σκοτινιώτη δεν γίνονταν τόσες ενστάσεις, σημαίνει ότι οι διαδικασίες νομιμότητας τηρούνταν γι' αυτό και οι ενστάσεις ήταν λιγότερες.

Εμείς και στις προηγούμενες θητείες όταν διαπιστώναμε ότι παραβιάζεται η νομιμότητα του Συμβουλίου κάναμε ενστάσεις. Εσείς να αναρωτηθείτε γιατί μέσα σε οκτώ μήνες ο αριθμός των ενστάσεων είναι τόσο μεγάλος κ. δήμαρχε» .
Απαντώντας ο κ. Μπέος είπε ότι ο σκοπός των ενστάσεων είναι να εμποδιστεί το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Σχετικά με το έργο του σιντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας, ο δήμαρχος εξήγησε ότι το παλιό κατασκευάστηκε το 2004 κι όπως είπε «Στο Βόλο υπήρχε ομάδα ανθρώπων που οδήγησε την πόλη σε τέλμα: επιλεκτικοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι κι επιχειρηματίες. Το κόστος του σιντριβανιού ανήλθε στις 200.000 ευρώ χωρίς , χωρίς αντλίες νερού και δημιουργήθηκε τετράγωνο σιντριβάνι που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία».

Ο ίδιος είπε ότι οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά η Δημοτική Αρχή δε θα ξεπερνά τις 11.500 ευρώ και σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμο. «Με ανθρώπους που είχαν σχέση με το μαύρο παρελθόν δε θα διαβουλευτούμε» τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε «Θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που θέλουν το καλό της πόλης. Πού ήταν τόσα χρόνια ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων; Αλλά κάποιοι παίρνανε χρήματα και τα δίνανε σε γνωστούς και φίλους και καταστρέψανε την πόλη. Θα συνεργαστούμε με όσους θεωρούμε ανιδιοτελείς».

Από την πλευρά του ο κ. Πατσιαντάς εξήγησε ότι οι μειοψηφίες δεν έχουν αντίρρηση με το έργο αλλά με τη διαδικασία που ακολουθείται και διευκρίνισε: «Η διαδικασία που ακολουθείται είναι το πρόβλημα. Εσείς ένα πρωί ξυπνήσατε και πήγατε βάλατε μηχάνημα χωρίς να γνωρίζει τίποτα το Συμβούλιο. Αιρετοί γειτονικού Δήμου βρέθηκαν στα δικαστήρια γιατί κάνανε χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία γήπεδο 5×5 για το καλό του χωριού» και πρόσθεσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του δημάρχου κι ότι η παράταξη θα καταθέσει ένσταση και για το έργο.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας διευκρίνισε ότι η διαφωνία του ήταν σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, ενώ ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης, διευκρίνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάθεση της μελέτης έγινε μέσα από αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης απάντησε ότι υπάρχει και τεχνική περιγραφή για το έργο του σιντριβανιού, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, ζήτησε από τον δήμαρχο να μην απαξιώνει τους αρχιτέκτονες καθώς όπως είπε «Αυτοί σπουδάσανε κ. Μπέο εσείς όχι». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γαργάλα να ανακαλέσει.

Τέλος για το πρόβλημα που έχει προκύψει στον Αγ. Λαυρέντιο μετά από την κατάρρευση τμήματος τοιχίου, ο δήμαρχος, εξήγησε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τις παρεμβάσεις ενώ απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίας είπε : «Θα μπορούσατε να κάνετε ερωτήσεις πως επιτρέψανε στους ιδιοκτήτες αυτούς να χτίσουνε εκεί, καθώς και τα δύο σπίτια είναι . Δεν έχουν πολεοδομική άδεια. Καλό θα ήταν να κάνετε ερωτήσεις που έχουν ουσία κι όχι επερωτήσεις εντυπωσιασμού» ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ.. Λιβογιάννης ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμος μίσθωσε μηχανήματα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες και παρεμβάσεις παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν υποχρέωση των ιδιοκτητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση