Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο για βιώσιμη αστική ανάπλαση
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο για βιώσιμη αστική ανάπλαση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο για βιώσιμη αστική ανάπλαση

Κτά πλειοψηφί εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό σχέδιο για βιώσιμη αστική ανάπλαση ύψους 15 εκ. ευρώ στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης είπε πως το σύνολο των προτάσεων έχει κατατεθεί από το 2014 και είναι ώριμα και δύο εξ' αυτών αφορούν την Πλατεία Πανεπιστημίου και Δημοτικό Θέατρο.

Πρόκειται για διαβουλεύσεων το 2012-2013 μεταξύ Π. Σκοτινιώτη, Κ. Τζανακούλη και Κ. Αγοραστού. Ως παράταξη έχουμε εναλλακτική πρόταση για διατήρηση του κινηματογράφου ΝΙΚΗ , ενώ το Δημοτικό Θέατρο σχεδιάζαμε να λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο και η δημοτική αρχή σχεδιάζει άλλο με ιδίους πόρους στο εκθεσιακό κέντρο. Τα έργα έχουν συνέχεια, εσείς εδώ και 3,5 χρόνια τι έχετε κάνει; Λείπει από την πρόταση το Θεματικό Πάρκο. Ψηφίζουμε εκτός από το Κέντρο Κοινότητας και τον κινηματογράφο ΝΙΚΗ.

Για την εκδήλωση του Π.Θ. ο Φ. Λαμπρινίδης είπε ότι όλοι έπρεπε να ήμασταν στην εκδήλωση και να συνεδριάσουμε αργότερα και πρόσθεσε: «Ακατανόητο, γίνεται για πρώτη φορά τέτοια ώρα η συνεδρίαση.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς τόνισε: «Χορτάσαμε κροκοδείλια δάκρυα για το Π.Θ., την τρελίτσα να την κρατήσεις για εκεί που σε παίρνει» .

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου εξήγησε πως την πρόκληση για το ΔΣ την πήρατε εμπρόθεσμα και χθες βγάλατε ανακοίνωση, ενώ θα μπορούσατε να την καταθέσετε νωρίτερα. Δεν σας τιμά καθόλου αυτό. Έχουμε ήδη μιλήσει με το Πανεπιστήμιο.»

Για το επιχειρησιακό σχέδιο κατηγόρησε τον κ. Λαμπρινίδη λέγοντας: «Λέτε ανακρίβειες για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη, καμία μελέτη δεν είχατε, λέτε ψέματα, καμία πρόταση και για χρηματοδότηση από το ΕΚΤ . Δεν κάνατε τίποτα. Μη δείχνετε μικροψυχία, να ληφθεί ομόφωνη απόφαση.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός: χαιρέτησε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό προτείνοντας να υλοποιηθεί γρήγορα, ενώ τάχθηκε υπέρ του να λειτουργήσει και ως συνεδριακό το Δημοτικό Θέατρο και κατά στο να γίνει μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο.
Για το Δημοτικό Θέατρο χαρακτήρισε θετικό το ότι ξεκινά το έργο και ζήτησε να δοθεί βάρος στο χρονοδιάγραμμα, ενώ για τον κινηματογράφο ΝΙΚΗ πρότεινε να μην γκρεμιστεί ένα κτήριο για 25 θέσεις στάθμευσης, όπως σωστά έγινε με το Υγειονομικό.

Για το Π.Θ. ο κ. Μιτζικός είπε ότι θα μπορούσε ο κ. Θεοδώρου να ενημερώσει το Σώμα για το πανεπιστήμιο και τις συναντήσεις που είχε με την Πρυτανική αρχή.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατήγγειλε –μεταξύ άλλων- ότι η δημοτική αρχή παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες μέσω ΣΔΙΤ και πρόσθεσε πως τα έργα που προτείνονται εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντα τουρισμού και εστίασης. Τέλος είπε πως λείπουν έργα περιφερειακού, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης, , ΕΕΛ, τος, ανάπλασης γειτονιών κ.λπ. και καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας πρότεινε να περιληφθεί η ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίων, παρατήρησε πως δεν είναι συνολικό το έργο πεζοδρόμησης, αλλά αρκείται σε δύο-τρεις δρόμους στο κέντρο και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, μια κυκλοφοριακή μελέτη που θα έλυνε θέματα για ποδηλατοδρόμους, αστικές συγκοινωνίες. Επίσης τάχθηκε κατά της κατασκευής του , έργο που το χαρακτήρισε κοστοβόρο που δεν διώχνει τα ΙΧ από το κέντρο.

Τέλος είπε πως πρόκειται για πολιτιστική βαρβαρότητα να γκρεμιστεί ο τελευταίος κινηματογράφος της Ν. Ιωνίας για 20 θέσεις στάθμευσης και απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή τόνισε: «Να περιμένετε ισχυρές αντιδράσεις για το θέμα».

Για το Π.Θ. είπε ότι είναι κακό για μια δημοτική αρχή να είναι αρτηριοσκληρωτική και να μην αλλάζει το χρόνο της συνεδρίασης.

Απαντώντας ο Γ. Μουλάς τόνισε: «νταϊλίκια και τσαμπουκάδες όχι εδώ».

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης χαρακτήρισε ατυχή την τοποθέτηση του κ. Γαργάλα για τη ΝΙΚΗ και ζήτησε οι αποφάσεις του ΔΣ να είναι σεβαστές. Τέλος είπε πως θα δοθούν χρήματα στις τοπικές κοινότητες για έργα που χρειάζονται.

Κλείνοντας ο Θ. Θεοδώρου ανέφερε πως για τα έργα στις οδούς Ζάχου-, οι ανεξάρτητοι προσέφυγαν στο άρθρο 152 και εκτοξεύουν απειλές κατά της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου. Θα ξέρουμε ποιοι υποκινούν τις αντιδράσεις».

Για το Π.Θ.

Ο πρόεδρος Γ. Μουλάς εξήγησε πως δεν γνωρίζαμε για την εκδήλωση και ότι τη δημοτική αρχή εκπροσωπεί ο Γραμματέας Στ. .
Ο Κ. Μιτζικός πρότεινε να εκδοθεί απόφαση στήριξης του Π.Θ. και ο κ. Θεοδώρου απάντησε : εκ των ον ουκ άνευ ότι στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο.

Για το υποκατάστημα στη Ν. Αγχίαλο

Τέλος το απέρριψε πρόταση ψηφίσματος του ανεξάρτητου συμβούλου Θ. Διαμαντένια για να μη κλείσει το τραπεζικό υποκατάστημα στη Ν. Αγχίαλο, λέγοντας πως η δημοτική αρχή ήδη κάνει ενέργιες για το θέμα.

Η σύμβουλος Γεωργία Μποντού σημείωσε πως το χειριζόμαστε όπως πρέπει κι ενημέρωσε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 1100 το πρωί έξω από το υποκατάστημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση