Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Kατά πλειοψηφία η απομάκρυνση νησίδας στη Βυζαντίου- Παπαδιαμάντη
Kατά πλειοψηφία η απομάκρυνση νησίδας στη Βυζαντίου- Παπαδιαμάντη

Kατά πλειοψηφία η απομάκρυνση νησίδας στη Βυζαντίου- Παπαδιαμάντη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην  σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου  το έργο απομάκρυνσης της νησίδας και αναδιαμόρφωση σηματοδότησης στη συμβολή των οδών Βυζαντίου, Παπαδιαμάντη και Φιλαδελφείας.

Οι μειοψηφίες  έθεσαν θέμα  ασφάλειας και πρόσθεσαν ότι με το συγκεκριμένο  έργο διευκολύνεται η διαμπερότητα της Καραμπατζάκη προς τη Λαρίσης.

Ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, επέκρινε  τις μειοψηφίες λέγοντας ότι παραπληροφορούν τους πολίτες.

Ο επικεφαλής των “Δρόμων Συνεργασίας” Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε αρνητικά συνδέοντας το συγκεκριμένο έργο με την διάνοιξη της Καραμπατζάκη.

Ο σύμβουλος της “Επιλογής Ευθύνης” Ν. Στόϊκος αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας από την απομάκρυνση της νησίδας και επισήμανε ότι θα έπρεπε να έχει εκφράσει τις απόψεις του και ο ΟΣΕ, ενώ αρνητικά ψήφισε και ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. αρς   ψήφισε αρνητικά,  επισημαίνοντας ότι το έργο θα ελεγχθεί από αρμόδιες υπηρεσίες, αφού η όποια παρέμβαση στην Καραμπατζάκη και άλλα κυκλοφοριακά ζητήματα σε σχέση με Καραμπατζάκη έχει απαγορευθεί από ΣτΕ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης είπε ότι το έργο θα μειώσει τα ατυχήματα και θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την περιοχή και παρουσίασε  έγγραφο της Τροχαίας που συναινεί με το έργο και επισήμανε ότι συμφωνούν και οι ταξιτζήδες.

Επίσης ανέφερε  ότι το ΣτΕ στην ουσία απορρίπτει την προσφυγή των κατοίκων και δεν επιτρέπει στο δήμο να κάνει κάτι, έως ότου η Αποκεντρωμένη εγκρίνει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι η απόφαση του Τμήματος Χωροταξιας της Αποκεντρωμένης δεν αποτελεί απόφαση προς υλοποίηση, καθώς αυτή τη λαμβάνει ο επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εκδήλωση για καύση απορριμμάτων
Εν τω μεταξύ, με αφορμή επερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ν. Κανελή, ο Θ. Θεοδώρου επανέλαβε ότι δεσμεύεται πως σύντομα θα γίνει η ενημερωτική εκδήλωση για την καύση απορριμμάτων με εισηγητές που θα επιλέξει η δημοτική αρχή και ότι θα έχουν όλοι την ευκαιρία  να τοποθετηθούν.

Κατά πλειοψηφία για το  Valis
Eπίσης, κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το την διοικητική αποβολή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Π.Μποτσιβάλης Α.Ε.» από τον κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί με αυθαίρετες κατασκευές επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Αγριάς.
Αρκετοί  σύμβουλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις ως προς  το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Δ. Λιβογιάννης.
Από την πλευρά του ο Μ. Πατσιαντάς είπε ότι “η πράξη κλειδί που θα στηριχθεί η σημερινή μας απόφαση είναι η πράξη του 2016. Αυτές οι πράξεις είναι εκτελεστές. Αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της πράξης αυτής από το Εφετείο της Λάρισας, η απόφαση είναι εκτελεστή και μπορούμε να προχωρήσουμε στην διοικητική αποβολή”.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου . Μουλάς και η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης”, Νατάσσα Οικονόμου λογομάχησαν με αφορμή  το πως χειρίστηκε το θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, αλλά και το γεγονός ότι η τότε δημοτική αρχή Αγριάς και η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έκαναν εντατικούς ελέγχους .
Ο Κώστας Γαρς   επισήμανε ότι δεν μπορεί παρά να στηρίξει κάποιος τα συμφέροντα του δήμου σε καραμπινάτες υποθέσεις αυθαιρεσίας, όμως θα πρέπει να υπάρχει ισονομία για όλους και υπενθύμισε περίπτωση που απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ. για άλλη διοικητική αποβολή δεν εφαρμόστηκε. “Μιλάω για το ΞΕΝΙΑ του Βόλου. Εκτέθηκε ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο”.
Επιπλέον επέκρινε τη δημοτική αρχή που καθυστέρησε να επιληφθεί του θέματος και τόνισε ότι ο χρόνος που επελέγη να έλθει το θέμα στο Δ.Σ., έχει να κάνει με αντιπαράθεση θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων με τον επιχειρηματία και ζήτησε   να αναβληθεί το θέμα.
Ο Δημ. Λιβογιάννης έκανε λόγο  για “στρουθοκαμηλισμούς”  και  τόνισε ότι “από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση να σε σταματάει δεν έχεις λόγο να μην προχωρήσεις. Δεν υφίσταται λόγος αναβολής. Δεν μας εμποδίζει κάτι. Αν εκδοθεί κάποια δικαστική απόφαση αργότερα θα δούμε”.
Τέλος ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου ζήτησε από την Κ. Γαργάλα να ζητήσει συ γιατί παραπληροφορεί το σώμα, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. που επικαλέστηκε ήταν αυτή της 23ης Αυγούστου 2017 με θέμα την καταγγελία της σύμβασης με το ΞΕΝΙΑ Βόλου λόγω οφειλών μισθωμάτων. “ Το θέμα κ. Γαργάλα αποσύρθηκε διότι στην ίδια συνεδρίαση ψηφίσαμε τη χορήγηση ς για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τις οφειλές της. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Αν δεν γνωρίζετε να ζητήσετε συγνώμη”.

Λευκό ψήφισαν ο Κ. Γαργάλας  και η Ελένη Ανδρέου ενώ απείχε της ψηφοφορίας ο Ι. Λαϊνας.

 

Χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Πλατανίδια

Τέλος, κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Βόλου τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου στα Πλατανίδια που προτείνει η μελέτη της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δ.Ε. Κ. Λεχωνίων και Πλατανιδίων, ενώ οι μειοψηφίες εξέφρασαν επιφυλάξεις για το σημείο που είναι κεντρικό και ζήτησαν αναβολή του θέματος για να εξεταστεί ξανά.

Η μελέτη προτείνει τη του αντλιοστασίου στο κέντρο της παραλίας των Πλατανιδίων, όπου είναι το χαμηλότερο σημείο, αλλά με τη χωροθέτηση διαφωνεί το Τοπικό Συμβούλιο Άνω Λεχωνίων και οι μειοψηφίες ζήτησαν να γίνει νέα συνάντηση με τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ για να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Α. Λεχωνίων Ν. Νομικός τόνισε  ότι στο σημείο η παραλία δημιουργήθηκε από μπάζα και βρίσκεται μπροστά σε εστιατόρια, και μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και αντιπρότεινε τη χωροθέτηση σε σημείο χωρίς υψομετρική διαφορά, πάνω από την παραλία ή ανατολικά του οικισμού προς Μαλάκι.

Ο διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Στέφανος Καταρτζής, , τόνισε ότι το αντλιοστάσιο θα είναι σε βάθος 8 μέτρων και πρόσθεσε ότι είναι ένα δύσκολο τεχνικά έργο.

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών   συμφώνησαν με το αντλιοστάσιο στα Κ. Λεχώνια.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Σαββάκης στάθηκε στην ετοιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ που είχε έτοιμο τον φάκελο και τη μελέτη για να προταθεί στο έργο προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια και τόνισε ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα αντλιοστάσια κατασκευάζονται σε βάθος 6-7 μέτρων κάτω από το έδαφος και λειτουργούν αθόρυβα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση