Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Kατά πλειστηριασμών κα κατασχέσεων αυτοαπασχολούμενοι και συλλογικότητες του Βόλου
Kατά πλειστηριασμών κα κατασχέσεων αυτοαπασχολούμενοι και συλλογικότητες του Βόλου

Kατά πλειστηριασμών κα κατασχέσεων αυτοαπασχολούμενοι και συλλογικότητες του Βόλου

Κατά των  ηλεκτρονικών  πλειστηριασμών που ξεκινούν σήμερα και στις κατασχέσεις, τάχθηκνα εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενοι, που σήμερα  στις 9.00 το πρωί έκαναν παράσταση ς  στην ΔΟΥ Βόλου και παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι συλλογικότητες του Βόλπου έκαναν παρόμοια παράσταση ς έξω από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ).

Δραματική κατάσταση

Όπως ανέφεραν, η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι είναι δραματική, τα λουκέτα αυξάνονται, τα χρέη προς την Εφορία και στον ΟΑΕΕ είναι δυσβάστακτα, ο πέφτει δραματικά, ενώ μεγάλο αγκάθι είναι η αναδουλειά.

«Με την σημερινή μας παρέμβαση στην Εφορία, καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πλειστηριασμούς ακόμη και εξοπλισμού, για χρέη στην Εφορία για 500 €», είπε  το μέλος του Δ.Σ. των Ταξί και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ ο Δημήτρης Αδρακτάς,.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες διαμαρτύρονται για τους 88 εφαρμοστικούς νόμους που έφερε η τέταρτη αξιολόγηση,  τονίζοντας  ότι αποσκοπούν στο να βγουν πιο ενισχυμένες οι μεγάλες επιχειρήσεις του κεφαλαίου από την κρίση, σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων .

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ και Σωματείων κάλεσαν τους αυτοαπασχολούμενους με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, μαζί με την εργατική τάξη και να κάνουν συμμαχία ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που ενισχύει τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

 

Τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών που παραδόθηκαν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου είναι να μη γίνει καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, στην επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο και να καταργηθούν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί από δάνεια στον ΟΑΕΕ.

Επίσης ζητούν διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις , κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους, επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 €, προσαυξημένο κατά 5.000 € για κάθε παιδί,  φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων και αύξησης της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν ακατάσχετο λογαριασμό που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης, αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας, πρόνοιας, περίθαλψης, ν πρόσβαση στους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους, σε και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αναπλήρωση των απωλειών στις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές, δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη και τη δυνατότητα ένταξης όλων των αυτοαπασχολούμενων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζονται επανέναρξη.

 

Συλλογικότητες: «Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζίτη»

Η δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας από τα λιγοστά μέλη συλλογικοτήτων του Βόλου, έγινε έξω από τον ΕΦΚΑ.

Οι συλλογικότητες ζητούν  να μην καταλήξει κανένα σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζίτη, ενώ διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και κάλεσαν πολίτες, φορείς, σωματεία και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, μέλη των οποίων διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλα για τη διάταξη των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που ξεκινάει από σήμερα με ηλεκτρονικούς πλεστηριασμούς.

Ο  Γιάννης Μπάλλας είπε ότι σήμερα ξεκινούν οι κατασχέσεις από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι «δείχνει πως η κυβέρνηση εννοεί αντί για το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, που έλεγε, σε κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Ο  ίδιος τόνισε ότι με τις διατάξεις που θέλουν να ενεργοποιήσουν, ακόμη και για χρέη πάνω από 500 €, θα υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης ακόμη και της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη και πρόσθεσε ότι για τα μάτια του κόσμου εκπλειστηριάζουν ακίνητα επώνυμων προσώπων, αλλά παράλληλα υπάρχουν πλειστηριασμοί μικρών ακινήτων και κατοικιών.

Ο Ι. Μπάλλας είπε ότι οι συλλογικότητες θα συνεχίσουν τον αγώνα και κάλεσε, Σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και τους πολίτες να πάρουν θέση και να εκφράσουν την αντίθεσή τους πριν είναι πολύ αργά, ενώ τόνισε ότι στη Λάρισα υπάρχουν ήδη συμβολαιογράφοι που κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι συλλογικότητες τονίζουν ότι εκτός των μεγαλο-οφειλετών πάνω από 4.000.000 νέα ΑΦΜ μπήκαν στη λίστα της ς για χρέη μέχρι 20.000 € και αντιπροσωπεύουν μόνο το 6,4% των συνολικών οφειλών προς την . Απίστευτα χρέη συσσωρεύτηκαν και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία συγκεντρώνονται στις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ, ενώ προσθέτουν ότι, η δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες εκτιμητές της αξίας των υπό πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων στην εμπορική τους αξία, θα θέσει ιδιαίτερα τις κατοικίες στα αρπακτικά που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την τουριστική κίνηση για λογαριασμό των διεθνών πρακτορείων.

"Αλιεύοντας" την είδηση