Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά πλειοψηφία η τιμολογιακή πολιτική για το πάρκινγκ Φιλελλήνων
Κατά πλειοψηφία η τιμολογιακή πολιτική για το πάρκινγκ Φιλελλήνων

Κατά πλειοψηφία η τιμολογιακή πολιτική για το πάρκινγκ Φιλελλήνων

Κτά πλειοψηφί εγκρίθηκε  η τιμολογιακή για τον  χώρο στάθμευσης  της οδού Φιλελλήνων αφού οι μειοψηφίες εμφανίστηκαν αρνητικές  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου , ενημέρωσε το σώμα ότι ζητήθηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα έστειλαν όλοι εκτός από τρεις συμβούλους.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα ζήτησε να εξεταστεί η ελαστικότητας της τιμής, τονίζοντας: “Θέλουμε να είναι κερδοφόρο το πάρκινγκ, αλλά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε παίρνοντας την ευθύνη”.

Στη συνέχεια λεκτική αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ του συμβούλου της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Λεων. Μαυρογιάννη και συμβούλου της πλειοψηφίας. Ο πρώτος  διερωτήθηκε αν υπάρχει ισολογισμός , σημειώνοντας: “δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την συγκεκριμένη τιμολογιακή ”, ενώ για την κριτική που δέχθηκε η πρώην Δ.Α. του Πάνου Σκοτινιώτη απάντησε:  “Η Δ.Α. δεν μπόρεσε να υλοποιήσει στα χρόνια της κρίσεις έργα, αλλά στα επτά χρόνια που είστε Δ.Α., τόσα έργα που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Δ.Α. δεν τα υλοποιήσατε”.

Ο κ. Μουλάς ρώτησε τον κ. Μαυρογιάννη γιατί απολογείται για την διακυβέρνηση του κ. Σκοτινιώτη που είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

 Ακολούθως ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης ανέφερε ότι όσοι κάνουν πάρκινγκ κάνουν μελέτη βιωσιμότητας για τα προβλεπόμενα έξοδα και πρόσθεσε:  “Άκουσα επίσης ότι επειδή είναι δημόσια υποδομή δεν μπορεί να προβλέψει ούτε αποσβέσεις ούτε κέρδη. Αν το έλεγε αυτό κάποιος σε ένα ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τον είχαν πετάξει από το παράθυρο. Μιλάμε για υποδομή που κόστισε πάνω από 7 εκ. και αν πάμε με αυτή την τιμολογιακή πολιτική τότε θα χρειαστούν 49 χρόνια απόσβεσης. Χρειάζεται σοβαρότερη προσέγγιση” και συνέχισε: “Η πρόταση για τον εργολάβο ήταν δική μας πρόταση – αυτή που φέρατε είναι μπασταρδεμένη λύση, Με τη δική μας λύση θα κάνατε απόσβεση σε λιγότερο από 10 χρόνια. Νοικιάστε στο λιμάνι θέσεις. θα μπορούσε να νοικιάσει θέσεις στο λιμάνι και να λειτουργήσουν οι άλλες θέσεις στο πάρκινγκ για να έχει περισσότερο κέρδος.”

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε:  δεν ξεκαθαρίζεται πόσες θέσεις είναι για μηνιαία στάθμευση και πόσες θέσεις για τους υπόλοιπους χρήστες και συμπλήρωσε:  “Εμείς θέλουμε να διασφαλιστεί ότι θα είναι προς χρήση από όλους τους πολίτες και τα χρήματα που δίνετε για την ωριαία στάθμευση να είναι φθηνότερα”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , ανέφερε ότι τέτοια τιμολογιακή πολιτική ακολουθείται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη,εενώ διερωτήθηκε γιατί το κράτος δεν προέβλεψε να εξασφαλιστούν θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδ. Ζέρβας εξήγησε ότι το τιμολόγιο είναι κοινωνικό και ελκυστικό και πρόσθεσε ότι με πολύ κόπο εκπονήθηκε η μελέτη, βρέθηκε ανάδοχος και μετά από πολλές δυσκολίες παραδίδεται προς χρήση.

Σύμφωνα με την εισήγηση το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος  και Φιλελλήνων (Ο.Τ. 590), σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2.

Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, (6) έξι ορόφους, δώμα και (7) επτά υπόγεια.

Επίσης δημιουργούνται τρία (3) καταστήματα στο ισόγειο, Α΄ όροφο και τμήμα του Α΄ Υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).

Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 232 θέσεις. Οι θέσεις στάθμευσης κατανέμονται στο κτίριο καθ' ύψος ως εξής:

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΣΤ ΟΡΟΦΟΣ 19

 

Ε ΟΡΟΦΟΣ

 

19
Δ ΟΡΟΦΟΣ

 

19

 

Γ ΟΡΟΦΟΣ

 

19

 

Β ΟΡΟΦΟΣ

 

19

 

Α ΟΡΟΦΟΣ

 

  3

 

ΙΣΟΓΕΙΟ   –
Α' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

 

  4

 

Β' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

20

 

Γ' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

22
Δ' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

22
Ε' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

22
ΣΤ' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

22
Ζ' ΥΠΌΓΕΙΟ

 

22

Ο πολυώροφος Σταθμός Αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως. Η είσοδος – έξοδος του Σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων (3 θέσεις), όπως απαιτείται από τη .

Ο προορισμός του κτιρίου είναι αποκλειστικά η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοεξυπηρέτηση, κατά τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τους υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων απαγορευμένης οποιασδήποτε παρέκκλισης από τη χρήση αυτή.

            Με την αριθ. 379/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για “Παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας Δημοτικού Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης Οχημάτων επί των οδών Φιλελλήνων και Δημητριάδος”, ενδεικτικού συνολικού  προυπολογισμού δαπάνης 162.190,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και

με την αριθ. 692/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατακυρώθηκε ο ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Σας υποβάλλουμε την πρόταση με τον κατάλογο τιμών που θα ισχύει στο πάρκιγκ της Φιλελλήνων.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΠΑΡΚΙΓΚ της ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ως εξής:

 1) ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ:

– έως  1 κ 1/2 ώρα    2€ – έως  14 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  2 κ 1/2 ώρες   3€ – έως  15 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  3 κ 1/2 ώρες   4€ – έως 16 κ 1/2 ώρες  15€
– έως  4 κ 1/2 ώρες   5€ – έως  17 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  5 κ 1/2 ώρες   6€ – έως 18 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  6 κ 1/2 ώρες   7€ – έως 19 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  7 κ 1/2 ώρες   8€ – έως 20 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  8 κ 1/2 ώρες   9€ – έως 21 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  9 κ 1/2 ώρες  10€ – έως 22 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  10 κ 1/2 ώρες 11€ – έως 23 κ 1/2 ώρες 15€
– έως  11 κ 1/2 ώρες 12€  
– έως  12 κ 1/2 ώρες 13€  
– έως  13 κ 1/2 ώρες 14€  

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

2)  ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ: 15€ / ημέρα.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

3) ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ: 50€ / μήνα.

Στην τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

4) ΕΤΗΣΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ: 600€ / έτος.

Στην τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.

Προχειρότητα για τον Συαστάτη του Δημότη

Επίσης για προχειρότητα κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή, οι μειοψηφίες για το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη , στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε διά ζώσης, επισημαίνοντας ότι, είχε επτά χρόνια για να επιλέξει και ξαφνικά εισάγει το θέμα στην παρούσα συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης, στηλίτευσε την απουσία του δημάρχου, τονίζοντας : “Τα θέματα τα διάλεξε ο δήμαρχος – Θα είναι εδώ; Βαριέται ο δήμαρχος; Γιατί αν είναι έτσι να φύγουμε κι εμείς”.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου ζήτησε από τον κ. Παπαδούλη να αντιμετωπίζεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με περισσότερη σοβαρότητα, λέγοντας:  “Είστε νέος στονχώρο και μπορεί και περαστικός. Για τον συμπαραστάτη του δημότη η Δ.Α. έφερε το θέμα το 2014. Η εγκύκλιος δεν έχει χρονικό περιθώριο. Αν βλέπετε κάτι επί της διαδικασίας να το προσβάλλετε. Από τον Μάϊο βγήκε η προκήρυξη. Πλέον με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ δίνεται η δυνατότητα για διά ζώσης συνεδριάσεις” ανέφερε .

Ο σύμβουλος  Λεων. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι η Δ.Α. δεν  αντιμετώπισε το θέμα με την σοβαρότητα που έπρεπε: “Δεν έχει κάνει τίποτα εδώ κι επτά χρόνια κι ενώ ο αντιδήμαρχος λέει ότι έγινε προσπάθεια, ο συμπαραστάτης του πολίτη πρέπει μέσα από σημαντικές διαδικασίες να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, για να λυθεί το θέμα αυτό. Ο Νόμος λέει ότι στους δύο πρώτους μήνες της θητείας της Δ.Α. να ξεκινήσει η διαδικασία κι έρχεται σε συνθήκες πανδημίας να ξεκινήσει τη διαδικασία και να το φέρει στο σώμα. Αυτό δείχνει τουλάχιστον μια προχειρότητα και γι' αυτό διαφωνούμε”.

Ο Απ. Παπαδούλης ανέφερε ότι η έννοια του συμπαραστάτη δεν είναι καινούργια, γιατί σημαίνει συναίνεση και τόνισε:   “δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες διαδικασίες. Μιλάμε για θεσμό εγνωσμένου κύρους και καταξίωσης. Το περιβάλλον που λειτουργεί η Τ.Α. είναι πολύπλοκο, πολυσχιδές και ετερόκλητο. Θα πρέπει ο άνθρωπος που θα επιλεγεί, να έχει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει ισορροπίες, να βρίσκει λύσεις και μέσα από διαδικασίες συναίνεσης και συνδιαλλαγής να επιλύει τα προβλήματα του πολίτη. Εδώ έτσι όπως έρχεται να περάσει ο θεσμός, γίνεται με τυπολατρικό τρόπο”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για νομικό θεσμό και   ανέφερε:  “επειδή ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία της Τ.Α.  είναι αντιλαϊκός και δεν είναι προς συμφέρον του πολίτη θα τον καταψηφίσουμε”.

Υπήρξε μία υποψηφιότητα της κ. Ελένης Βαζούρα δικηγόρου και μπήκε σε ψηφοφορία με το αποτέλεσμα να είναι 29 υπέρ, εννέα λευκά και τρία άκυρα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση