Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κατά Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη ο Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Κατά Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη ο Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κατά Γουργουλιάνη-Σαχαρίδη ο Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ύποπτη χαρακτήρισε ο   την ημέρα  που επέλεξε η ερευνητική επιτροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  με επικεφαλής τους  Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και Γιώργο Σαχαρίδη να δημοσιοποιήσει τα πρώτα στοιχεία της 12μηνης έρευνάς της  για την , που έδειξε σημαντικές υπερβάσεις- 200% πάνω από το όριο του στα ΡΜ 2,5.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίμαχης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο Κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μη πιστοποιημέ μετρητές και σημείωσε πως βγήκε η εικόνα ότι πεθαίνει ο κόσμος ,μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF  στο Βόλο .

Μάλιστα  υποστήριξε πως η έρευνα έγινε χωρίς πιστοποιημέ μετρητές, ενώ τα αποτελέσματα έβγαλαν μια εικόνα πως ο κόσμος πεθαίνει και παρουσίασε  στοιχεία από τον μετρητή αέριας ρύπανση που είναι εγκατεστημένος στον ΟΛΒ, λέγοντας πως ο μέσος όρος είναι 16,8 μικρογραμμάρια ανά μ3 αέρα, κάτω δηλαδή από τα 25 μικρογραμμάρια, που είναι το εθνικό όριο.

«Δημιουργείται ένα κλίμα αρνητικότητας και τρομολαγνείας από συγκεκριμένα κέντρα και δημοσιογράφους που έχουν όφελος να χτυπούν την Περιφέρεια. Και έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που το συνδέουν με την και με την νέα μονάδα. Την άδεια της να καίει 200.000 τόνους rdf, τη δίνει το Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια», είπε ο περιφερειάρχης  και πρόσθεσε  πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει τους ερευνητές, αλλά να φέρουν και τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν όπως και να δείξουν και τη διαδικασία που ακολούθησαν.

Αρνητική  η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Αρνητικά τάχθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η  αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ  όσον αφορά στην παραγωγή srf από το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου .
Η ίδια αφού έκανε μία λεπτομερή ιστορική αναδρομή για το επίμαχο θέμα- μεταξύ άλλων-  είπε: “Για πολλοστή φορά, μετά από δύο Περιφερειακά Συμβούλια, δύο και συνεχείς επίσημες τοποθετήσεις μου, με την ίδια θέση χωρίς ουδεμία απόκλιση ΠΟΤΕ, παραμένω σταθερή και εκφράζω την αρνητική μου γνώμη απέναντι στην παραγωγή SRF και RDF από το εν λόγω εργοστάσιο.
Συμφωνώ με τη δημιουργία εργοστασίου, το οποίο δεν θα παράγει, σε καμία ποσότητα το υλικό SRF και RDF.
Οι λόγοι για τους οποίους διαφωνώ για την παραγωγή του εν λόγω εναλλακτικού καυσίμου, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ψήφισα και εισηγήθηκα την παύση της καύσης RDF και SRF, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την παραγωγή ενός υλικού που προσφέρεται μόνο για καύση και αυτό γιατί διαθέτω μνήμη ελέφαντα σε αντίθεση με πολλούς.

Κυκλική οικονομία σημαίνει παραγωγή ύλης, από την αξιοποίηση και την επεξεργασία αποβλήτων, η οποία δε προκαλεί επιπρόσθετη βλάβη στο περιβάλλον, κάτι για το οποίο προς στιγμήν δεν έχω πεισθεί.

Διαφωνώ λοιπόν ως προ το σκέλος της παραγωγής 20.000 τόνων SRF το χρόνο από το εν λόγω εργοστάσιο ασχέτως του αν είναι λίγη ή μικρή η ποσότητά του. Συμφωνώ με το να διατεθεί το όποιο υπόλειμμα σε χώρους υγειονομικής ταφής, αφού μετά από διαλογή στην πηγή, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, μπορούν να προκύψουν, ανακυκλώσιμα υλικά, κομποστοποίηση, αδρανή υλικά.
Θεωρώ ότι η κυκλική οικονομία είναι μονόδρομος, ωστόσο επαναλαμβάνω, διαφωνώ με την παράμετρο που αφορά την παραγωγή του συγκεκριμένου εναλλακτικού καυσίμου”.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση