Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 δικαιούχους
Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 δικαιούχους

Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 δικαιούχους

Μέσω της ς Τράπεζας θα εκδοθεί η κάρτα αλληλεγγύης για την τροφίμων σε περίπου 150.000 δικαιούχους, του προγράμματος σίτισης του .

Προχθές, υπεγράφη ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και την Τράπεζα η σύμβαση για την έκδοση και διαχείριση της κάρτας για την τροφίμων από τους τελικούς δικαιούχους του νόμου 4320/2015.

Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα , επικεφαλής υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

Η αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευχαρίστησε την κ. για τις ενέργειές της, υποστήριξε ότι ο τραπεζικός τομέας αλλάζει ρόλο, αναλαμβάνει μέρος της κοινωνικής ευθύνης και ανταποδίδει στον λαό τις αιματηρές θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε επίσης, την ευθύνη να επιδοτήσει σχολικά για δύο χρόνια

Η κάρτα θα καλύψει 150.000 πολίτες, που θα είναι οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου. Ηδη έχει υπογραφεί σύμβαση με 5.000 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι δικαιούχοι να προμηθεύονται τρόφιμα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση